Вже зовсім скоро: які області накриють зимові морози

Читать на русском
Автор
1706
Очікується хвиля похолодання Новина оновлена 11 березня 2024, 14:25
Очікується хвиля похолодання. Фото fakty.com.ua

Мінімальна температура вранці 11 березня знизилася у сіхдних областях до -8…-12°С

Березень прийшов в Україну зі справжнім весняним теплом, однак друга декада місяця ознаменувалася хвилею похолодання. Вона торкнулася переважно Лівобережжя країни.

Через вторгнення арктичної повітряної маси з півночі місцями пройшли невеликі опади у вигляді снігу та снігової крупи. Мінімальна температура вранці 11 березня знизилася у сіхдних областях до -8…-12°С. Про це у коментарі "Телеграфу" розповів відомий синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

"Проте атмосферний тиск на більшій частині Європейського континенту залишається високим, тож найближчими днями істотних опадів в Україні не очікується. Лише у західних та південних областях у період з 12 по 15 березня погодні умови будуть нестійкими внаслідок впливу атмосферних фронтів з Балканського півострова та Чорного моря. Тут пройдуть дощі, часом мокрий сніг. Вночі та вранці місцями можливі тумани", — сказав він.

Загалом температура по Україні буде високою. Прохолодно буде лише в найближчі три доби — з 12 по 14 березня і тільки на півночі Лівобережжя.

"Сюди поширюватиметься холодніше повітря по периферії азійського малорухливого антициклону, тому вночі температура опускатиметься до –4…–9°С, проте вдень яскраве сонце на малохмарному небі швидко прогріє повітря до позитивних позначок", — додав синоптик.

За його словами, у західних, південних та центральних областях значно тепліше буде як вночі, так і вдень. Мінімальні значення температури очікуються в межах — -1…+5°С, максимальні вдень близько +6…+11°С.

Раніше "Телеграф" писав, якою погода буде протягом нового тижня.