Їхні почуття не зламала навіть війна: топ-5 фільмів про кохання під час Другої світової

Читать на русском
Автор
8098
Колаж "Телеграфу"

Топ-5 серіалів про кохання під час війни

Під час війни почуття часто загострені і кохання може спалахнути між різними людьми. "Телеграф" підібрав для вас найкращі фільми про романтичні стосунки під час війни.

Раніше ми розповідали про найкращі фільми про жінок із суперздібностями.

"Союзники"

Дія відбувається за часів Другої Світової війни. Бред Пітт і Маріон Котійяр зіграли у цьому романтичному трилері коханців та ворогів. Він представляє інтереси Британії, вона – Франції. Їх звело спільне завдання, ліквідація посла Німеччини. Все відбувається успішно. Звичайно ж, між ними спалахують почуття і вони навіть мали секс. Але потім шляхи розійшлися, вона не захотіла їхати за ним до Лондона. І тут з’ясовується, що ця жінка зовсім не та за кого себе видає. Вона привласнила собі особу загиблої з французького опору активістки та працює на Німеччину. Та й посол виявився зовсім не той. Тепер завдання з’ясувати, хто вона насправді та усунути, якщо версія підтвердиться. Але любов до неї заважає виконати завдання.

"Перл-Харбор"

Романтична військова драма режисера Майкла Бея розповідає про любовний трикутник головних героїв, який передує нападу Японської Імперії на військову базу США Перл-Харбор 7 грудня 1941 року. У головних ролях: Бен Аффлек та Джош Хартнетт, які грають двох друзів. Вони з дитинства захоплені літаками та потрапляють в одну ескадрилью. Раптом у кожного з них спалахують почуття до однієї медсестри. Її грає Кейт Бекінсейл. Одного з друзів вона відшиває, але того, кого вона покохала, відправляють захищати небо Британії. Незабаром його збивають і друзів сповіщають про його загибель. Допомагаючи один одному пережити втрату, вони сходяться і починають жити разом. Але тут їхній друг приїжджає в розташування частини і друзі стають ворогами.

"Спокута"

Ця романтична військова драма була номінована на шість "Оскарів", включаючи "Найкращий фільм" та "Найкращий адаптований сценарій". Головні ролі тут зіграли Джеймс Макевой та Кіра Найтлі. Їхні герої закохані один в одного з юнацтва. Але хлопця оббрехала молодша сестра головної героїні і він опиняється у в’язниці. А потім настає війна і його випускають за умови, що він піде воювати. У цьому почуття між головними героями збереглися. Але чи зможуть вони поєднатися.

"Чорна книга"

Гостросюжетна військова драма Пола Верховена про єврейську дівчину Рахіль Штайн, яка намагається вижити в окупованих німцями Нідерландах в останні місяці Другої світової війни. Вона втрачає притулок над головою і всю свою сім’ю, але по черзі їй допомагають вижити різні чоловіки. У результаті Рахіль спочатку потрапляє в місцевий опір, а потім впроваджується в Гестапо. Там вона закохується в німецького офіцера, після чого її життя сильно ускладнюється і їй вже загрожують звинуваченнями у пособництві фашистам.

"Виняток"

Під час Другої світової війни капітана Вермахта Штефана Брандта призначають особистим охоронцем поваленого німецького імператора Вільгельма ІІ. Він оселяється в його маєтку в Нідерландах і повинен не тільки охороняти його, а й стежити, хто до нього приходить. Річ у тому, що залишилися ще найвпливовіші монархісти, які хочуть повернути його на трон. У цьому будинку сім’ї імператора слугує симпатична дівчина. Попри те, що німець першого ж дня ґвалтує її між ними поступово з’являються почуття. І коли з’ясовується, що вона єврейка капітан уже готовий одружитися з нею, щоб служницю не спіткала доля інших євреїв.