Цих жінок нікому не перемогти: топ-5 фільмів про супергероїнь

Читать на русском
Автор
512
Колаж "Телеграфу"

Топ-5 фільмів про жінок з надздібностями

Незважаючи на сексизм нашого суспільства, голлівудські режисери вже давно не просто знімають фільми про жінок-супергероїнь. Їхні персонажі мають такі надздібності, що вони дадуть фору будь-якому чоловікові, чи то Бетмен або навіть андроїд. Іноді ролі таких героїнь ставали проривними для актрис, які їх зіграли. Ми підібрали вам кілька таких картин.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" робив добірку біографічних фільмів про жінок, які стали взірцем для наслідування.

"Диво жінка"

Історія з продовженням про те, як жінка з племені амазонок опинилася на початку за часів Першої світової війни, а потім у нашому. Вона безсмертна, бо напівбогиня. Тому за допомогою золотого ласо легко розбирається з будь-яким супротивником і їхня кількість для неї не має значення.

Головну роль зіграла ізраїльська актриса Галь Гадот, для якої ця роль стала зірковою. Багато трюків у цій картині вона виконувала сама, оскільки як будь-яка ізраїльтянка служила в армії, де була бойовим інструктором.

"Ванда/Віжн"

Один із найвдаліших серіалів про супергероїв від Marvel. Він розповідає про наймогутнішу месницю — Червону відьму, яка вирішила результат війни з Таносом. Дія відбувається в той період, коли месники виконали свою основну місію і Червона відьма вийшла заміж за андроїда. У них навіть з’явилися діти. Але потім з’ясовується, що завдяки своїй надсилі вона створила ілюзорний світ у якому Вижн живий і вони мають дітей. Однак її ідилія не подобається іншим, і вони намагаються пробитися крізь захисну сферу, яку вона створила.

"Чорна пантера: Ваканда навіки"

Продовження одного із найуспішніших фільмів Marvel. Після того, як від раку помер виконавець головної ролі Чедвік Боузман, продюсери кілька років думали про те, чи знімати продовження. У результаті вони наважилися і зробили головною героїнею сестру Чорної пантери, яку зіграла Летиша Райт. А щоби підстрахуватися ввели сюди ще й героїню, яка стала заміною загиблої залізної людини. У підсумку, вони не помилилися і картина хоч і не повторила успіху першого фільму, але стала однією з найприбутковіших у 2022 році.

"Та що розмовляє із привидами"

Цей детектив тривав п’ять сезонів. Його героїня Мелінда Гордон, яка володіє антикварною лавкою. А ще вона – медіум, яка здатна спілкуватися з душами померлих. Тому допомагає завершити справи на землі тим, хто помер і не може покинути цей світ. Однак серед них є як ті, хто абсолютно необразливий, так і ті, хто намагається комусь нашкодити, користуючись випадком.

"Бетмен повертається"

Одна з історій про Бетмена, де легендарну жінку-кішку зіграла Мішель Пфайфер. Вона допомагає йому наводити порядки в Готемі, але завжди залишається незалежною. Для актриси ця роль стала знаковою, оскільки Мішель тоді показала, що може грати і таких героїнь. А крім цього навчилася користуватися батогом, як зброєю. У результаті вона була визнана найкращою жінкою-кішкою XX століття.