За вуха не відтягнеш: рецепт ніжної курки у вершково-гірчичному соусі

Читати російською
Автор

Ми підкажемо, як приготувати курку у вершковому соусі.

Курка у вершково-гірчичному соусі – це вишукана та ароматна страва, яка прикрасить будь-який стіл. Її вершковий соус з пікантними нотками гірчиці підкреслює ніжний смак курячого м'яса, роблячи цю страву справжнім шедевром.

Інгредієнти:

  • 600 г курячого філе
  • 200 мл вершків (10-20%)
  • 2 ст. л. гірчиці (звичайної або зернистої)
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. олії
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1/4 ч. л. сушеного розмарину

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте кубиками.
  2. Цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес.
  3. Розігрійте олію на сковороді.
  4. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  5. Додайте часник і готуйте ще 30 секунд.
  6. Додайте курку і готуйте, помішуючи, до золотистого кольору.
  7. Влийте вершки, додайте гірчицю, сіль, перець, чебрець, розмарин і добре перемішайте.
  8. Тушкуйте курку на повільному вогні 15-20 хвилин до готовності.
  9. Подавайте курку з рисом, картоплею або макаронами.

Варіації:

  • Додайте до соусу тертий сир, гриби або оливки.
  • Замість сушених трав використовуйте свіжі.
  • Приправте курку вашими улюбленими спеціями.

Порада:

Щоб соус вийшов густішим, додайте в нього 1-2 столові ложки борошна.

Секрети ніжного м'яса:

  • Не перетримуйте курку на вогні, інакше вона стане сухою.
  • Використовуйте курячий бульйон замість води.
  • Додайте в маринад для курки трохи лимонного соку.

Курка у вершково-гірчичному соусі – це не лише смачна, але й корисна страва. Вона багата на білок, вітаміни та мікроелементи. Ця страва стане чудовим доповненням до вашого раціону.

А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати рулетики з ковбасою за рецептом "Телеграфа". Також ми розповідали, як приготувати смачний святковий рулет з оселедцем.