Зима ще не відступила? Якою буде погода в Україні на початку тижня

Читать на русском
Автор
1107
Квітучі дерева в Україні
Квітучі дерева в Україні. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

В якому регіоні впродовж трьох днів буде тепло

В Україні з 4 по 6 березня очікується похолодання та подекуди мокрий сніг. Також прогнозується мороз вночі.

Про це повідомляє Meteoprog з посиланням на кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича. За його словами, на тлі надходження холодного повітря з північних регіонів Європи в другій половині тижня відбудеться зниження температури на 6-10 градусів в усіх областях.

У понеділок, 4 березня, у західних областях пройде невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На решті території країни без опадів. У південних областях та на Закарпатті місцями туман. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3…+2 градусів, вдень +5…+10 градусів. У південних та західних областях вночі +2…+7, вдень +9…+14 тепла.

У вівторок, 5 березня, на крайньому заході та в Карпатах очікується невеликий дощ, в решті областей України без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3, вдень +5…+10 градусів. У південних та західних областях вночі +2…+7, вдень +9…+14 градусів тепла.

У середу, 6 березня, у східних, місцями центральних областях та в Карпатах очікуються невеликі опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На решті території країни без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, часом поривчастий. Температура повітря вночі -3…+2, вдень +3…+8 градусів; у Криму, Одеській області та на Закарпатті +8…+13 тепла. На півночі Лівобережжя -1…+4.

Раніше "Телеграф" писав, якою буде погода в Україні у перший місяць весни. Народний синоптик Володимир Дергач розповів про те, чи буде тепло в березні.