Тепло, але не постійно: якою буде погода в Україні у перший місяць весни

Читать на русском
Автор
582
Весна в Україні Новина оновлена 01 березня 2024, 17:41
Весна в Україні. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

Синоптик Володимир Дергач розповів про те, що чекати українцям

В Україні настала весна, тому перші її дні будуть радувати приємним теплом. Але у другій половині березня можуть бути опади та мінусова температура.

Про це в ексклюзивному прогнозі "Телеграфу" сказав народний синоптик з Волині Володимир Деркач, відповідаючи на питання чого очікувати від погоди з березня по травень.

"Початок весни буде погожий, але досить "бідний" на опади, яких буде дуже мало і траплятимуться вони зрідка (варто очікувати невеликих опадів на початку першої декади березня)", — каже він.

За його словами, температура вдень здебільшого плюсова, однак уночі можливі невеликі морози. Приблизно з середини першої декади березня поволі почне підніматися температура повітря, а наприкінці першої десятиденки слід очікувати значного зростання і буде досить тепло навіть як для березня – справжнє весняне тепло. Та все ж подекуди вночі ще траплятимуться заморозки.

Деркач зазначив, що з середини другої декади березня температура повітря знову опуститься, з’являться опади. Але тепла ще не буде.

"На початку третьої декади прийде похолодання з опадами у вигляді мокрого снігу. Інколи температура повітря падатиме до мінуса. Це буде таке собі повернення зими. Насамкінець березня трохи потеплішає, однак справжнього весняного тепла ще не буде", — підкреслює народний синоптик.

Більше про те, якою буде погода з березня по травень читайте у нашому матеріалі — "Зима у березні і заморозки у травні: народний синоптик дав прогноз на весну-2024".