Весна перемогла зиму? Якою буде погода в Україні у перші вихідні березня

Читать на русском
Автор
Перші весняні вихідні будуть теплими Новина оновлена 01 березня 2024, 12:20
Перші весняні вихідні будуть теплими. Фото Pixabay

Синоптики попередили, що у неділю похолодає

Перші весняні вихідні, за прогнозом синоптиків, обіцяють принести в Україну тепло. Адже до кінця тижня температура повітря подекуди прогріється від +10°C до +15°C.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру. На небі прогнозується помірна хмарність із проясненнями. Опадів українцям не обіцяють.

Через антициклон дощів не буде в жодному регіоні. Вітер – до 5-10 метрів за секунду.

Субота, 2 березня, буде дуже теплою. Максимальна температура вдень сягне +15. Такі показники будуть у Закарпатській області. А ось на півдні температура повітря буде трохи нижчою – до +11 градусів. На сході країни прогнозують холоднішу погоду, там повітря прогріється до +11°C. Північні області очікують температурну межу від +8°C до +12°C. Опади синоптики у суботу не прогнозують. Небо України помірно затягнеться хмарами.

Перша весняна неділя, 3 березня, принесе українцям трохи прохолоди. Згідно із прогнозом, середній температурний показник вдень досягне +10°C. У західних областях України температура повітря прогріється від +9 до +15°C. Обіцяють мінливу хмарність, але без опадів. Найбільше похолодання відчують мешканці східних областей. Тут температура коливатиметься від +5°C до +8°C. У північних регіонах країни стовпчики термометрів покажуть від +6 до +8°C. На півдні вдень температурний показник не підніметься вище від +10°C.

Раніше "Телеграф" писав про погоду у Києві до кінця робочого тижня. До українців стрімко вривається весна.