Викиньте це негайно: речі, яким не місце на кухні

Читати російською
Автор

На вашій кухні завжди буде чисто

Ми проводимо на кухні дуже багато часу, тому хочеться, щоб ця кімната завжди була в чистоті. Але іноді ми наповнюємо її різними речами і продуктами, іноді не замислюючись, чи дійсно вони нам потрібні.

Разом з OBOZ.UA розповімо, яких речей на кухні можна спокійно позбутися. Вам вони точно не знадобляться, а кімната виглядатиме набагато чистіше.

Яким речам не місце на вашій кухні

Відразу можна викидати пошкоджений посуд з антипригарним покриттям. Річ у тому, що завдання спеціального пластикового шару на сковородах та каструлях — оберігати їх від пригоряння їжі. Якщо він пошкоджений — краще позбавиться такого посуду відразу ж.

Також краще відразу ж відправляти у смітник гуртки з тріщинами та сколами. Це не тільки негарно, а й небезпечно — ви ніколи не знаєте, коли від гарячого напою така чашка розвалиться.

Непотрібні або пошкоджені контейнери для харчових продуктів часто є основним джерелом хаосу на кухні. Тому найкраще оцінити корисність її в господарстві та позбутися зайвої.

Деформовані каструлі та сковорідки погано стоять на плиті й тому їжа готується в ній не дуже добре. Полагодити їх непросто — краще все-таки їх замінити.

Навряд чи ви зможете використовувати скатертини та серветки з плямами. Може, простіше їх позбутися?

Їжа з простроченим терміном придатності та інші зіпсовані продукти просто займають місце на вашій кухні. Тому найкраще місце для них — відро для сміття.

Іноді ми купуємо для блюд нетипові продукти, які використовуємо дуже мало. Якщо ви в шафці знайшли щось подібне — краще використовувати за призначенням, віддати будь-кому або викинути.

Сушені трави та спеції зберігаються довго. Однак якщо вони лежать у вас понад два роки, їм час на смітник.

Від подряпаних або деформованих пластикових дощок толку небагато. На них незручно працювати, тому найкраще місце для таких речей — смітник.

Прощайтеся без жалю і з розколотим або зношеним дерев’яним посудом. Їх можна замінити на схожі за функціоналом, але витриваліші силіконові.

Можливо, ви одного разу використаєте порожні банки повторно, можливо, й ні. Краще все ж таки перебрати їх і здати зайве в прийом вторинної сировини.

Переберіть усі інструменти та прилади, які є у вас на кухні. Віддайте або продайте весь невикористаний посуд — і на кухні буде набагато чистіше.

Раніше ми розповідали, як позбутися запаху на кухні. Все дуже легко та просто.