Викиньте це негайно: речі, яким не місце на кухні

Читать на русском
Автор
1651
Позбавляйтеся від мотлоху легко
Позбавляйтеся від мотлоху легко. Фото pexels.com

На вашій кухні завжди буде чисто

Ми проводимо на кухні дуже багато часу, тому хочеться, щоб ця кімната завжди була в чистоті. Але іноді ми наповнюємо її різними речами і продуктами, іноді не замислюючись, чи дійсно вони нам потрібні.

Разом з OBOZ.UA розповімо, яких речей на кухні можна спокійно позбутися. Вам вони точно не знадобляться, а кімната виглядатиме набагато чистіше.

Яким речам не місце на вашій кухні

Відразу можна викидати пошкоджений посуд з антипригарним покриттям. Річ у тому, що завдання спеціального пластикового шару на сковородах та каструлях — оберігати їх від пригоряння їжі. Якщо він пошкоджений — краще позбавиться такого посуду відразу ж.

Також краще відразу ж відправляти у смітник гуртки з тріщинами та сколами. Це не тільки негарно, а й небезпечно — ви ніколи не знаєте, коли від гарячого напою така чашка розвалиться.

Непотрібні або пошкоджені контейнери для харчових продуктів часто є основним джерелом хаосу на кухні. Тому найкраще оцінити корисність її в господарстві та позбутися зайвої.

Деформовані каструлі та сковорідки погано стоять на плиті й тому їжа готується в ній не дуже добре. Полагодити їх непросто — краще все-таки їх замінити.

Навряд чи ви зможете використовувати скатертини та серветки з плямами. Може, простіше їх позбутися?

Їжа з простроченим терміном придатності та інші зіпсовані продукти просто займають місце на вашій кухні. Тому найкраще місце для них — відро для сміття.

Іноді ми купуємо для блюд нетипові продукти, які використовуємо дуже мало. Якщо ви в шафці знайшли щось подібне — краще використовувати за призначенням, віддати будь-кому або викинути.

Сушені трави та спеції зберігаються довго. Однак якщо вони лежать у вас понад два роки, їм час на смітник.

Від подряпаних або деформованих пластикових дощок толку небагато. На них незручно працювати, тому найкраще місце для таких речей — смітник.

Прощайтеся без жалю і з розколотим або зношеним дерев’яним посудом. Їх можна замінити на схожі за функціоналом, але витриваліші силіконові.

Можливо, ви одного разу використаєте порожні банки повторно, можливо, й ні. Краще все ж таки перебрати їх і здати зайве в прийом вторинної сировини.

Переберіть усі інструменти та прилади, які є у вас на кухні. Віддайте або продайте весь невикористаний посуд — і на кухні буде набагато чистіше.

Раніше ми розповідали, як позбутися запаху на кухні. Все дуже легко та просто.