Як продовжити термін зберігання хліба та вберегти його від плісняви: допоможе простий лайфхак

Читать на русском
Автор
2069
Пліснява - неприємний сюрприз, але можна запобігти його появі (зображення створено за допомогою ШІ)
Пліснява - неприємний сюрприз, але можна запобігти його появі (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як вберегти хліб від плісняви.

Хліб – один із найпоширеніших продуктів харчування. Він смачний, ситний, але, на жаль, швидко псується. Пліснява – неприємний сюрприз, який може з'явитися на хлібі вже через кілька днів після покупки.

В цілому, зберігати при кімнатній температурі пшеничний хліб рекомендується близько 40 годин, а житній — не довше трьох діб. Але продовжити "життя" цього незамінного на наших столах продукту можна. І ми вам розповімо лайфхаки як зберігати хліб правильно. Про це пише Уніан.

Як же зберегти хліб свіжим та ароматним надовго?

1. Правильний вибір:

  • Свіжий: Обирайте свіжоспечений хліб без ознак плісняви. Зверніть увагу на дату виготовлення.
  • Склад: Уникайте хліба з добавками та консервантами, які можуть прискорити псування.
  • Вид: Цілісний хліб псується довше, ніж нарізаний.

2. Зберігання:

  • Хлібниця: Зберігайте хліб у дерев'яній або керамічній хлібниці. Ці матеріали добре вбирають зайву вологу, а також забезпечують циркуляцію повітря.
  • Паперовий пакет: Якщо хлібниці немає, можна використовувати паперовий пакет.
  • Холодильник: Зберігання хліба в холодильнику може уповільнити появу плісняви, але змінить його текстуру та смак.
  • Не в поліетилені: Не використовуйте для зберігання хліба поліетиленові пакети. Вони створюють конденсат, який призводить до псування.

3. Лайфхаки:

  • Замороження: Наріжте хліб скибками, заморозьте та розморожуйте за потреби.
  • Підсушування: Злегка підсушений в духовці хліб довше зберігається.
  • Овочі: Покладіть в хлібницю яблуко або скибочку картоплі. Ці овочі вбирають зайву вологу.

4. Профілактика плісняви:

  • Ретельно мийте руки: Перед тим, як взяти хліб, ретельно мийте руки з милом.
  • Не торкайтеся руками: Не торкайтеся руками до м'якушки хліба, використовуйте щипці.
  • Не зберігайте поруч з фруктами: Фрукти виділяють етилен, який прискорює псування хліба.

Порада:

Найкращий спосіб зберігати хліб – це хлібниця з дерева або кераміки. Зберігайте хліб у сухому прохолодному місці та не тримайте його у поліетиленових пакетах.

Раніше ми писали, як правильно зберігати хліб, щоб він довго залишався свіжим. Також, ми писали, чому в СРСР все їли з хлібом.