5 серіалів, які змусять вас лякатися кожного шороху: моторошні історії, які пробираються під шкіру

Читать на русском
Автор
975
Занурення в темний світ жахів (фото створене з допомогою ШІ)
Занурення в темний світ жахів (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ці серіали не для людей зі слабкими нервами

Людина — істота ляклива. Ми боїмося невідомого, темряви, монстрів, що ховаються під ліжком. Іноді нам подобається відчувати цей страх, адже він дарує гострі відчуття. Саме тому ми з захопленням дивимося жахи, читаємо страшилки і слухаємо моторошні історії.

Якщо ви хочете по-справжньому злякатися, й потім боятися заходити в темряву, рекомендуємо вам подивитися ці 5 серіалів.

1. Американська історія жахів (2011-2023)

Кожен сезон цього серіалу — це нова моторошна історія. Тут ви знайдете і привидів, і монстрів, і божевільних лікарів, і жахливі таємниці.

Американська історія жахів

2. Ганнібал (2013-2014)

Цей серіал заснований на романі Томаса Харріса "Червоний дракон". Він розповідає про співпрацю агента ФБР Вілла Грэма з блискучим психіатром Ганнібалом Лектером, який насправді є людожером.

Ганнібал

3. Містичні історії (2010-2016)

Український серіал заснований на реальних подіях. Кожна серія розповідає дві історії людей, які зіткнулися з надприродними явищами. Ці історії змусять вас задуматися про те, чи дійсно ми самотні у цьому світі.

Містичні історії

4. Бульварні жахіття (Страшні казки) (2014-2016)

У 18-му столітті Лондон був місцем темряви та таємниць, де Сір Малком Мюррей шукав свою зниклу дочку з допомогою Ванесси Айвс, яка мала до неї духовний зв’язок, а також Ітана Чандлера, колишнього солдата та актора. Їхнє шукання привело їх до зустрічі з надприродними істотами та літературними героями, такими як Доріан Грей, Франкенштейн, Міна Харкер, Ван Хелсінг та Дракула.

Бульварні жахіття (Страшні казки)

5. Грімм (2011-2017)

У наші дні в Портленді працює поліцейський, який дізнається, що він нащадок легендарних "Гріммів" — воїнів, що борються з надприродними істотами. Він знає, що він останній зі свого роду, і він має оберігати людство від жахливих героїв казок, що потрапили в реальний світ.

Грімм

Попередження: Ці серіали не для людей зі слабкими нервами. Вони можуть містити сцени насильства, жорстокості і жахливі монстри.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.