Ворог у масці: як розпізнати таємну ненависть друга чи колеги

Читать на русском
Автор
525
Вони можуть ховатися за маскою (фото створене з допомогою ШІ)
Вони можуть ховатися за маскою (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Вони посміхаються вам в обличчя, але в душі таємно ненавидять

Відносини з людьми не завжди бувають безхмарними. Іноді трапляється так, що людина, яку ви вважали другом або колегою, насправді відчуває до вас неприязнь, приховуючи її за маскою фальшивої доброзичливості.

Розпізнати таємного недоброзичливця буває складно, але можливо, звертаючи увагу на певні поведінкові сигнали, про які інформує портал unian.

1. Ви завжди тягнете руку першим

Якщо ви завжди перший пишете, телефонуєте або пропонуєте зустрітися, а людина рідко відповідає взаємністю, це може свідчити про її небажання спілкуватися з вами.

2. Емоційна прірва

Таємні недоброзичливці часто тримаються емоційно відсторонено. Їм не цікаве ваше життя, вони не діляться своїми переживаннями і не радіють вашим успіхам.

3. Фальшива ввічливість

Нещира ввічливість та показне дружелюбність також можуть бути ознакою таємної ненависті. Людина може штучно посміхатися, говорити компліменти, але ви будете відчувати фальш у її словах.

4. Завуальована критика

Таємні недоброзичливці часто роблять пасивно-агресивні зауваження, критикують ваші ідеї, зовнішність або поведінку, ховаючи свою неприязнь під маскою "поради".

5. "Жарти" з присмаком

Таємні недоброзичливці часто вдаються до нібито "дружніх жартів", у яких вони відверто називають ваші недоліки та слабкі місця.

6. Постійні суперечки

Якщо ви постійно сперечаєтеся з людиною, навіть з незначних приводів, це може бути свідченням того, що вона вам не симпатизує.

Що робити, якщо ви виявили таємного недоброзичливця?

  • Відверта розмова. Спробуйте поговорити з людиною відверто, запитайте, чи дійсно вона вас ненавидить і чому. Можливо, ви зможете вирішити проблему, якщо вона виникла через якесь непорозуміння.
  • Обмеження спілкування. Якщо розмова не допомогла, обмежте спілкування з цією людиною. Не витрачайте свою енергію на тих, хто вам недоброзичливий.
  • Зберігайте гідність. Не опускайтеся до рівня недоброзичливця. Не відповідайте на його/її ненависть злом. Зберігайте спокій, гідність і доброзичливість.

Важливо! Ця стаття не є психологічним порадником. Якщо ви відчуваєте, що вас ненавидить, це може негативно впливати на ваш емоційний стан. Зверніться за допомогою до психолога, щоб отримати кваліфіковану підтримку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як пережити зраду і не зламатися, поради від психотерапевта. Окрім цього, вас може зацікавити моменти, де людина розкриває своє істинне "я".