Кіно, яке втілює ваші найгірші кошмари: 3 фільмів жахів про привидів, які змусять вас подивитися за спину

Читать на русском
Автор
1948
Запам'ятаються назавжди (фото створене з допомогою ШІ)
Запам'ятаються назавжди (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Кидають виклик нашим уявленням про реальність

У світі кінематографа фільми жахів завжди займали особливе місце. І серед них особливо виділяються ті, які розповідають про привидів. Такі фільми здатні викликати у глядачів не лише мимовільний жах, а й глибоке психологічне занурення. Розглянемо кілька прикладів, які вразили глядачів та критиків своєю майстерністю та сюжетною глибиною.

Бугімен (2023)

IMDb – 6.1

Психіатр веде сеанс із чоловіком на ім'я Лестер Біллінгс, який розповідає лікарю про "вбивства" трьох своїх маленьких дітей, описуючи події останніх кількох років. Його перші двоє дітей померли загадковим чином від різних причин (діагностованих як синдром раптової смерті немовлят і судоми), коли їх залишили наодинці у своїх кімнатах. Єдиним спільним моментом було те, що діти кричали "Бугімен!" перед тим, як їх залишали наодинці, a після виявлення їхніх тіл двері шафи були прочинені, хоча Біллінгс упевнений, що вони були зачинені.

Бугімен (2023)

Закляття (2013)

IMDb – 7.5

Фільм жахів "Закляття" розповідає про сім'ю Перон, яка в 70-х роках переїхала в новий будинок у штаті Род-Айленд. Спочатку все було добре, але незабаром в будинку стали відбуватися дивні речі: предмети почали переміщатися, лунають незрозумілі звуки, а на тілі Керолін Перон з'являються синці та садна. Роджер і Керолін намагаються знайти логічне пояснення того, що відбувається, але безуспішно. Тому вони звертаються до фахівців з дослідження паранормальних явищ.

Закляття (2013)

Інші (2001)

IMDb – 7.6

Дія фільму розгортається у 1945 році. Втомлена від війни мати виховує своїх двох дітей у сільському будинку, ізольованому на острові, у нетерпінні чеканні на повернення свого чоловіка з бойових дій. Її діти страждають на незвичайну алергію до сонячного світла, що змушує їх залишатися в затемненому просторі. Але коли до їх дому приходять нові прислужники, серед стін помешкання починають відбуватися дивовижні та непояснені явища.

Інші (2001)

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 зимових хорорів, від яких замерзне кров у жилах. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів жахів, які назавжди залишаться в голові.