Зачахне одразу ж: у який горщик не можна садити фікус, якщо не хочете його знищити

Читать на русском
Автор
2121
Фікус досить вимоглива у догляді рослина
Фікус досить вимоглива у догляді рослина. Фото Freepik

Деякі горщики не підходять фікусам

У багатьох господинь в домі є кімнатна рослина фікус, яка досить примхлива і вибаглива у догляді. "Телеграф" вже розповідав, навіщо розмовляти з фікусом, а сьогодні ділиться порадами, в який горщик цю рослину не варто садити.

Якщо ви хочете, щоб фікус буяв та зеленів, йому потрібно підібрати якісний горщик, пише Ukr.Media. Пропонуємо докладніше дізнатися, на що потрібно звернути увагу при виборі горщика під фікус.

Наявність отвору

Для правильного зростання та розвитку фікуса він повинен бути посаджений у горщик із дренажними отворами. Ці отвори відводять зайву вологу. Якщо цього не врахувати, коріння почне гнити і псуватися і рослина відразу ж зачахне.

Правильний обсяг

При пересадці фікуса потрібно підібрати максимально комфортний за розміром горщик, щоб він не був занадто просторим або навпаки тісним для кореневої системи рослини. Якщо горщик буде занадто великим, всі зусилля рослина направить на розростання коренів, тоді як листя недоотримуватиме потрібну енергію.

Відповідний матеріал

Фікуси не дуже вибагливі щодо матеріалу, з якого виготовлений горщик, тому підійдуть як пластикові, так і керамічні горщики. Проте, найкомфортніше рослині буде в ємності з комірчастою структурою. У такому горщику не застоюватиметься вода, відповідно фікусу буде комфортно рости.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити, щоб "калачики" зацвіли з новою силою. Рецепт солодкого підживлення для кімнатної герані.