Як правильно доглядати за фікусом взимку: поради квітникарів

Читать на русском
Автор
3174
Взимку фікусу потрібно забезпечити особливі умови (зображення створено за допомогою ШІ)
Взимку фікусу потрібно забезпечити особливі умови (зображення створено за допомогою ШІ)

Ми підкажемо, як доглядати за фікусом взимку

Фікус — це одна з найпопулярніших кімнатних рослин. Він невибагливий у догляді, але взимку йому потрібно забезпечити особливі умови.

Освітлення

Фікусу потрібно яскраве розсіяне освітлення. У зимовий час, коли світловий день короткий, потрібно подбати про додаткове освітлення. Для цього можна використовувати фітолампи або люмінесцентні лампи.

Температура

Фікусу потрібно помірна температура повітря, близько 20-22 градусів Цельсія. Якщо температура в приміщенні буде нижче 16 градусів, фікус може скинути листя.

Полив

Взимку полив фікуса потрібно скоротити. Грунт повинен бути злегка вологим, але не мокрим. Поливати фікус потрібно теплою водою, приблизно раз на 10 днів.

Вологість повітря

Фікусу потрібно підвищена вологість повітря. Щоб підвищити вологість, можна поставити горщик з фікусом на піддон з галькою, в яку буде налита вода. Також можна періодично обприскувати фікус теплою водою.

Підживлення

Взимку фікус можна не підгодовувати. Однак, якщо ви хочете, щоб він ріс і розвивався, можна підгодувати його спеціальним добривом для кімнатних рослин, яке містить азот.

Обрізка

Взимку фікус можна обрізати, щоб він краще розгалужувався. Обрізку потрібно проводити гострим ножем або секатором.

Пересадка

Фікус потрібно пересаджувати в нову ємність, коли коріння повністю заповнять старий горщик. Пересадку потрібно проводити в березні-квітні.

Щоб фікус добре переніс зиму, потрібно забезпечити йому правильний догляд. Якщо ви будете дотримуватися цих порад, ваш фікус буде здоровим і красивим.

Раніше ми писали, як укоренити декабрист за місяць.