Мошка у вазоні: як легко позбутися шкідників та врятувати рослину

Читать на русском
Автор
4205
Мошка у вазонах є частою проблемою Новина оновлена 22 грудня 2023, 10:09
Мошка у вазонах є частою проблемою. Фото Pexels

Мошки періодично можуть окупувати ваші вазони через надмірну кількість вологи

Звичайна м'ята може прогнати павуків з вашого дому, про це знають українські господині. А якщо у ваших кімнатних рослинах завелися мошки, то незабаром зелений куточок може загинути, а також не уникнути неприємного запаху.

"Телеграф" розповість, як знищити непроханих гостей. Комахи періодично можуть окупувати ваші вазони через надмірну кількість вологи.

Мошки можуть бути темними та білими.Скориставшись дешевими порадами, ви назавжди проженете шкідників.

Мошки
Мошок приваблює волога

Способи з апельсином, перекисом водню, сірниками

  • Шкірка апельсина має корисні ефірні олії, які відлякують комах. Шкірку апельсина варто висушити та подрібнити, аби додати у ґрунт. Засушені шматочки можна також викласти неподалік від рослин, але періодично шкірки треба поновлювати.
  • Знищити комах у вазоні також може допомогти перекис водню. Дві столові ложки перекису варто розвести в літрі води, цим розчином варто рясно обприскувати землю. Він знищить і личинок, і великих комах.
  • Ще можна скористатися способом із застосуванням сірників. Декілька сірників варто застромити у ґрунт головками із сіркою вниз. Треба трохи зволожити грунт, а через декілька днів сірники.

Раніше "Телеграф" розповідав, як без отрут позбутися мишей у будинку. Додайте до борошна один інгредієнт, і миші більше не будуть "тішити" вас своєю появою.