Найзатребуваніше добриво: як потрібно підгодовувати розсаду золою

Читать на русском
Автор
3551
Найбільшу цінність підгодівля золою має вранці
Найбільшу цінність підгодівля золою має вранці. Фото Freepik

Зробіть ґрунт для розсади більш родючим та якісним

Усі, хто захоплений городництвом, прагне забезпечення багатого врожаю. Городники вкладають багато зусиль у підготовку ще до початку теплого сезону, активно розводячи розсаду, яку потім планують висадити на відкритий ґрунт. Однак, щоб розсада добре дозріла і була здоровою, її потрібно підживлювати правильними добривами.

Багато хто знає, що зола є одним із найбільш затребуваних добрив, пише ukr.media. Її активно використовують на різних етапах росту рослин, у тому числі для розсади. Розгляньмо кілька секретів, пов’язаних із використанням цього цінного добрива.

Зола для збагачення ґрунту

Можна покращити звичайний ґрунт для розсади, підвищивши його родючість та якість. Для цього потрібно додати по одній великій ложці добрива на кожний літр ґрунту. Ця кількість буде достатньою для отримання стійкого позитивного ефекту.

Зола як підгодівля

Можна підгодувати розсаду, використовуючи відповідний засіб із багатим складом. Для цього візьміть 4 склянки води та дайте їй відстоятися. Потім просійте одну маленьку ложку добрива, зачекайте добу і здійсніть полив.

Коли удобрювати розсаду золою

Вважається, що найефективніший час для внесення золи в ґрунт – ранок. Важливо пам’ятати, що при використанні золи не слід вносити інші добрива.

Раніше ми писали, як посіяти насіння помідорів на туалетному папері. Сходи виростуть здорові та міцні.