Диво-голубці за рецептом китайського кухаря: на смак як м’ясо, на вигляд як креветки

Читати російською
Автор

Обов’язково спробуйте їх приготувати

Ми ділились рецептом смачних голубців. Тепер розповідаємо, як приготувати цікаву варіацію цієї страви з азійськими нотками.

Такі голубці готуються з яловичим фаршем у томатно-овочевому соусі, вони виходять неймовірно смачними та апетитними. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Капуста — 1 качан
  • Фарш яловичий — 600 г
  • Рис — 150 г
  • Цибуля — 250 г
  • Зелень — до смаку
  • Сіль, перець, спеції

Для засмажки:

  • Цибуля — 250 г
  • Морква — 250 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції

Для соусу:

  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Олія — 40 мл
  • Цукор — 1,5 ст. л.
  • Вода — 250-300 мл
  • Сіль, перець, спеції

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості.
  2. З'єднуємо фарш, рис, цибулю, зелень, сіль, перець і спеції. Ретельно перемішуємо.
  3. Качан капусти розрізаємо навпіл, щоб листя легше відокремлювалися від качана. Відварюємо листя капусти в окропі протягом 2-3 хвилин, щоб вони стали м'якими.
  4. На край листа капусти кладемо трохи фаршу і загортаємо його у вигляді трубочки. Робимо так з кожним листом.
  5. Цибулю і моркву нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до м'якості. Додаємо томатну пасту, часник і зелень. Перемішуємо.
  6. В олії на сковороді розчиняємо томатну пасту. Смажимо кілька хвилин, тоді вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, перець. Доводимо до кипіння.
  7. У форму для запікання викладаємо засмажку, зверху — голубці. Заливаємо соусом.
  8. Форму накриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин. За 15 хвилин до готовності голубців забираємо фольгу.

Голубці виходять дуже ароматними. Їх можна їсти як самостійну страву або подати з легким вітамінним салатиком.