Ваші предки були не бідними людьми: перевірте своє прізвище в списку

Читать на русском
Автор
5852
Люди, котрі мали високий статус
Люди, котрі мали високий статус. Фото ukrainar

Красиві прізвиська давали тим, хто носив імпортний одяг

Завдяки прізвищу ми можемо відчути поєднання з минулим поколінням, розкриваючи таємниці родинного дерева. Це слово стає як символом, який несе на собі вагу традицій, гордості та нашої особистої історії. Ще в данину людей поділяли на багатих та бідних і давали при народженні прізвиська, які пов'язані зі статусом батьків.

"Телеграф" підготував матеріал про прізвища, які давались найбагатшим людям. Якщо звернутись до книги "Довідник українських прізвищ" Юліана Редька, то стає зрозуміло, що більшість людей з високим статусом жили на території Івано-Франківської, Львівської, Київської області.

Прізвище Багач-Богач — записане в Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях. Від нього утворились похідні: Богачевич, Богачевський, Богатчук.

  1. Богач має — 2783 носіїв. Найчастіше зустрічається на Поділлі;
  2. Богачевський — налічує 205 носіїв. Таке прізвище популярне на Волині;
  3. Богатчук — має 429 носії. Частіше зустрічається на Поділлі.

А ось люди, які вміли швидко заробляти гроші, вигадували такі прізвища: Скоробогатий, Скоробагацький. Ці прізвиська в Україні налічують 214 осіб, та зустрічається на Поділлі та Запоріжжі.

Ознакою великих статків в минулому вважався і дорогий одяг. Прізвища давали тим, хто носив речі з німецьких чи англійських тканин. Людям давали такі прізвиська: Кармазин та Фалендиш.

Прізвище Кармазин в Україні має — 533 особи, а зустрічається на Придніпров'ї. Посідає 9332 місце.

Окрім цього, згадки про давнішу епоху збереглися в прізвищах: Князь, Князевський, Боярчук, Боярський.

Прізвище Князь має 729 осіб, та займає 6808 місце за поширенням. Зустрічається на Закарпатті.

Прізвище Боярчук налічує 3003 носіїв, за поширенням займає 1386 місце. Найчастіше зустрічається на Волині

Раніше "Телеграф" писав, що Україна багата на різноманітні прізвища, а деякі є надзвичайно поширеними. Вони налічують тисячі та навіть сотні тисяч носіїв. Названо список найпопулярніших прізвищ в Україні.