Як часто потрібно поливати кактуси в домі і від чого це залежить: поради від квітникарів

Читать на русском
Автор
12765
Правила догляду за кактусами
Правила догляду за кактусами. Фото Freepik

Навіть кактуси вимагають правильного догляду

Ні для кого не секрет, що кактуси — це невибагливі рослини, які багато хто тримає у себе вдома. Однак навіть такі вазони вимагають мінімального догляду, а саме поливу. Ми вже розповідали, що робити, щоб різдвяник цвів довше, а сьогодні ділимося, як правильно поливати кактуси.

Як пише "Телеграф" з посиланням на wikihow.com, кактуси потребують правильного режиму поливу в різні пори року. На потребу кактуса у зволожені впливають і температура в приміщенні, і вологість повітря, і кількість сонячного світла, і навіть розмір горщика, в якому він росте.

Як часто поливати кактуси?

У зимовий період вазони з кактусами краще поставити в прохолодне місце з температурою +10-12 ° С, і тоді взагалі можна не поливати до весни. Якщо вазон стоїть при кімнатній температурі, то поливати його потрібно один раз на два тижні. У літню спеку кактуси потрібно поливати частіше, приблизно раз на тиждень.

графік поливу кактусу
Фото: https://www.wikihow.com/

Як часто поливати маленькі кактуси?

Зазвичай для маленьких кактусів вибирають невеликі горщики, ґрунт у яких висихає швидше. Тому дрібні вазони потрібно поливати трошки частіше як взимку, так і влітку. Головне стежити за ступенем підсихання ґрунту, і не перенасичувати ґрунт вологою, тому що занапастите рослину. Дорослі великі рослини здатні довше тримати вологу, тоді як менші не мають такого запасу води, тому і поливати їх потрібно уважніше.

як часто поливати кактус
Фото: https://www.wikihow.com/

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо втикати у горщик із вазоном сірника. Дивний але ефективний лайфхак для підживлення кімнатних рослин.