Просто вставте в горщик сірники: дивний, але ефективний лайфхак для підживлення кімнатних рослин

Читать на русском
Автор
39816
Простий спосіб підживити рослини в домі
Простий спосіб підживити рослини в домі. Фото Freepik

Цікавий спосіб підживити вазони взимку

Багато хто вдома має кімнатні рослини. Взимку ваші вазони потребують особливого догляду, режиму поливу та температури. А також не варто забувати їх підживлювати. Ми вже розповідали, як часто поливати взимку орхідею, а сьогодні ділимося дивним, але ефективним лайфхаком для підживлення вазонів.

Як виявилося, є незвичайний спосіб підживити кімнатні рослини за допомогою сірників, пише unian.net. Потрібно лише встромити сірники в горщик з рослиною.

Сірники в горщиках – як це працює

Встромляти сірники у вазон потрібно головками в землю. У них міститься сірка, яка дуже корисна рослинам, підтримує їх життєдіяльність, захищає від хвороб і паразитів.

Все, що вам потрібно, просто встромити один горщик з рослиною 10-15 сірників головками вниз. Через три дні дістаньте один-два сірники і перевірте, чи залишилася на головках сірка. Якщо ні, то дістаньте всі сірники і вставте нові. Повторювати процедуру зі сірниками потрібно доти, доки сірка на сірниках не перестане зникати.

Сірники допоможуть захистити рослину від мошки

У період цвітіння деяких рослин буває так, що їм дошкуляє мошка, яка шкодить вазонам. Сірники допоможуть позбутися цього шкідника. Потрібно зробити те саме — встромити сірники головками вниз після поливу рослини. Через деякий час ви помітите, що мошка зникла.

Раніше "Телеграф" розповідав про поради, з якими різдвяник цвістиме довше. Дізнайтеся правила догляду за зимовою квіткою.