Можна ставити замість ялинки: з цими порадами різдвяник цвістиме довше

Читать на русском
Автор
23784
Ця квітка може і ялинку в домі замінити
Ця квітка може і ялинку в домі замінити. Фото Pinterest

Дізнайтеся, як змусити вазон цвісти на свята

Різдвяник або декабрист — красивій вазон, який є у багатьох вдома. Ця рослина, відповідно до назви, зацвітає взимку, в період різдвяних свят. Яскраві квіти на зелених гілках прикрашають будинок не гірше за новорічну ялинку. Однак, буває так, що вазон через неправильний догляд може не зацвісти.

На випадок, якщо рослина ослаблена або не цвіте з інших причин, є правила догляду, як їй допомогти, пише glavred.info. Виконуючи ці рекомендації, ваш вазон буде квітнути довше і красивіше.

Як змусити декабрист цвісти — правила догляду

Дуже важливо стежити за поливом різдвяника. Не можна вазон сильно заливати водою, тому що він із сімейства кактусових і не любить вологий ґрунт. Якщо вологи буде багато, декабрист не зацвіте.

Якщо стало зрозуміло, що ви перезволожили ґрунт у вазоні, краще відразу замінити його. При пересадці можна видалити ще й зайве або пошкоджене коріння. Поливати пересаджений вазон потрібно, коли ґрунт на поверхні стане сухим. Приблизно раз на 4 дні полив буде оптимальним.

Щоб рослина не витрачала сили на відрощування коренів, а скоріше почав зацвітати, горщик повинен бути тісним. У таких умовах різдвянику буде якраз добре та комфортно.

Дайте рослині відпочити — у період з середини жовтня до кінця листопада декабрист краще винести в прохолодне приміщення, тому що в цей час у нього період спокою. У приміщенні, де +15 градусів тепла йому буде максимально комфортно, потрібно скоротити полив до двох разів на тиждень. Також квіткарі радять не переміщати горщик з різдвяником по дому і не змінювати фітоспрямованість квітки — тобто не можна повертати горщик із вазоном навколо своєї осі, інакше всі бутони можуть обсипатися. А якщо правильно доглядати вазон, різдвяник радуватиме цвітінням всю зиму.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити з кактусом, щоби він зацвів. Дізнайтеся про незвичайний прийом квітникарів.