Без паніки - вихід знайдено: що робити, якщо зайшов на шахрайське посилання

Читать на русском
Автор
25044
Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті
Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті. Фото uainfo.org

Лише кілька дій захистять ваші облікові записи та гроші

Щодня велика кількість людей страждає через дії шахраїв. Вони можуть маскувати погані посилання під популярні сайти. Інколи навіть крадуть гроші та паролі від особистих сторінок у соцмережах. Раніше ми вже розповідали, що робити, якщо телефон не заряджається. Тепер поговоримо, як не стати жертвою шахраїв.

Цей лайфхак допоможе вам зберегти свої кошти та паролі від облікових засобів. Про них розповіли на ITsider.

Як діяти, якщо перейшли за шкідливим посиланням

Швидко від'єднайтеся від інтернету. Увімкніть режим польоту. Це не дозволить завантажити повне шкідливе програмне забезпечення. Також це захистить інші пристрої, якщо вони під’єднані до однієї мережі.

Застосуйте антивірус. Для перевірки свого пристрою увімкніть антивірус. Вони не потребують підключення до інтернету. Спробуйте знищити вірус, якщо програма його виявить.

Перевірте усі свої облікові записи. Варто переглянути всі транзакції та облікові записи. Ви отримаєте повідомлення про вхід, якщо це намагалися зробити. Якщо ж таке сповіщення прийшло, виконуйте дії, що у ньому вказані. Це захистить ваші облікові записи.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди не можна класти телефон під час заряджання. Ми поділилися порадами, що може зменшити строк життя вашого смартфона.