Не виливайте розсіл: ця рідина стане в нагоді всім на городі

Читать на русском
Автор
16309
Розсіл
Розсіл. Фото Pexels

Коли банка з маринованими огірками спорожніє, розсіл виливається, хоча міг би послужити на городі

Солоні огірки часто бувають на столі взимку. Розсіл, що залишився в банці, часто виливають, або додають його в тісто для випічки. Деякі господині використовують рідину з-під консервованих огірків для того, щоб вивести накип у чайнику. Але мало хто знає, що розсіл можна використовувати для городу.

Як застосовувати розсіл на дачі

Якщо ви збираєтеся виливати огірковий розсіл, найкраще робити це на дачній ділянці, де ростуть бур’яни. Ці зелені шкідники не люблять засоленого та кислого ґрунту. Наприклад, будяк і кропива не переносять оцет, якого достатньо в складі розсолу. Якщо рідиною з-під консервованих огірків кілька разів обробити ці бур’яни, вони загинуть. При цьому будьте обережні. Якщо поряд ростуть культурні рослини, вони можуть постраждати від розсолу.

Завдяки складу розсіл можна застосовувати для закислення ґрунту. Це піде на користь рослинам, які добре ростуть і родять тільки на кислому ґрунті: лохині, чорниці, брусниці, журавлині, гортензії, рододендрону та іншим.

Для закислення рекомендується просто полити ґрунт маринадом, і він швидко змінить рівень pH. Слідкуйте за тим, щоб кисло-солона рідина не потрапляла на рослини, а лилася лише на землю.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виростити ароматну кінзу на підвіконні. Достатньо дотримуватися кількох простих правил.