Кінза на підвіконні взимку: як виростити та як доглядати

Читать на русском
Автор
3048
Кінза - дуже корисна рослина
Кінза - дуже корисна рослина. Фото 24tv.ua

Розповідаємо, яких правил треб дотримуватися при вирощуванні кінзи вдома

Кінза — це рослина не для всіх. Вона досить пряна та ідеально підходить до м’ясних страв. Ця рослина багата на вітаміни, яких дуже не вистачає взимку. Раніше ми вже розповідали, як посадити огірки на підвіконні. Тепер поговоримо про кінзу.

Вирощуючи кінзу на підвіконні, ви зможете мати свіжі вітаміни в будь-який час. Як її виростити, розповіли на agro-market.

Правила вирощування кінзи на підвіконні

Для початку, слід зазначити, що кінзі не потрібно багато простору. Варто обирати невеликий горщик та поставити його в сонячному місці.

Посадити можна кінзу з насіння. Вона любить багатий на поживні речовини ґрунт. Варто наповнити контейнер для посадки компостом. Перед посадкою варто змочити насіння у воді та залишити на ніч. Зранку треба висушити паперовим рушником.

Варто садити насіння на відстані 5-6 см і робити поглиблення 1-2 см. До того як насіння проросте, варто накрити горщик плівкою. Після моменту пророщування треба регулярно поливати рослину та забезпечити хороше освітлення.

Гарне освітлення та правильна температура є основними факторами у вирощуванні кінзи. Рослині треба щонайменше шість годин світла на день, тому варто поставити горщик з насінням на підвіконня. Температура повинна бути не меншою, ніж 15 градусів.

Як часто поливати кінзу

Ця пряна рослина любить вологу. Поливати її треба щодня. Підживлювати варто кожні 2-3 тижні органічним добривом. Також варто інколи розпушувати ґрунт. Можна вже за декілька тижнів збирати урожай, якщо ви дотримувались усіх правил догляду.

Раніше "Телеграф" розповідав, як посадити кріп на підвіконні. Ми поділилися корисними порадами.