Які місця у спальні є найбруднішими: ви будете здивовані

Читать на русском
Автор
1185
Спальня може бути найбруднішим місцем у домі (зображення створено за допомогою ШІ)
Спальня може бути найбруднішим місцем у домі (зображення створено за допомогою ШІ)

Спальню варто ретельно прибирати

Спальня — це місце, де ми проводимо третину свого життя. Тут ми відпочиваємо, відновлюємо сили і набираємося енергії. Але чи знаєте ви, що спальня може бути одним з найбрудніших місць у вашому домі?

За даними дослідження, проведеного Університетом Міссурі, найбруднішими місцями у спальні є:

  • Матрац — це ідеальне середовище для розмноження пилових кліщів, бактерій і грибків. На матраці може накопичуватися до 100 000 кліщів на квадратний метр.
  • Подушцки і ковдри також є популярним місцем для розмноження пилових кліщів. На них може накопичуватися до 20 000 кліщів на квадратний метр.
  • Прикроватні столики — це ідеальне місце для накопичення пилу, бруду та бактерій. На них можуть осідати частинки шкіри, волосся, пилу та інших забруднень.
  • Лампи також можуть бути джерелом забруднення. На них накопичується пил, дим і інші забруднення з навколишнього середовища.
  • Підлога в спальні також може бути досить брудною. На ній можуть осідати частинки шкіри, волосся, пилу та інших забруднень.

Щоб підтримувати чистоту в спальні, важливо регулярно прибирати всі поверхні. Рекомендується прибирати спальню щотижня, а матрац і подушки — щомісяця.

Звичайно, не всі місця у спальні є такими ж брудними, як матрац або подушка. Але навіть невеликі забруднення можуть мати негативний вплив на ваше здоров'я. Тому важливо регулярно прибирати спальню, щоб підтримувати її чистоту та свіжість.

Раніше "Телеграф" розповідав, Раніше "Телеграф" розповідав, які речі категорично не можна зберігати на балконі. Також, "Телеграф" розповідав про інший корисний трюк, незамінний під час прибирання кухні. За допомогою перевіреного лайфхака ви легко очистите сковороду від жиру і плям від їжі, що пригоріла.