Навіщо наші предки розкладали гроші по кутках: давній ритуал для захисту дому

Читать на русском
Автор
Монети є не лише засобом обміну, але й талісманами
Монети є не лише засобом обміну, але й талісманами. Фото Телеграф

Давній звичай покликаний захистити дім від злих сил

Монети завжди вважалися не лише засобом обміну, а й символом достатку та благополуччя. Не просто так заведено кидати у фонтани. В історії нашого народу існує безліч звичаїв та обрядів, пов'язаних із монетами. Однією з таких традицій є ритуал закладання монет у кутки будинку, який має глибокий містичний та символічний зміст.

Монети є втіленням матеріального достатку та благополуччя. Вони вважалися амулетами, що здатні притягувати гроші в дім. Предки вірили, що монети, закладені в кутках будинку, створюють енергетичний щит від негативу та злих сил. Закладання монет в кутках також символізувало стабільність побуту та захист сімейного затишку.

Монети в кутках будинку вважалися своєрідним даром землі за захист та благословення. Якщо вам не підходять старовинні ритуали, замість фізичного закладання монет, можна використати символічне зображення монет у вигляді картини або декору в кутках будинку. Такий сучасний підхід допоможе зберегти зв’язок із традиціями та притягнути позитивну енергію у ваш дім.

Нагадаємо, що гроші також клали під поріг, адже вхід був особливим місцем у домі, через який не лише заходили в середину, але й потрапляла різного роду енергетика. Водночас всі свої кошти зберігали лише у відведених для цього місцях, аби не накликати фінансові нещастя.