Чому предки клали монети під поріг: древній спосіб привернути удачу

Читать на русском
Автор
575
Монети здавна вважалися талісманами
Монети здавна вважалися талісманами. Фото Телеграф

Монети можуть принести ще більше користі, якщо правильно ними скористатися

Від часів далеких предків у нас закріпилося вірування у магічну силу різноманітних предметів. І монета в цьому контексті не виняток. Вона завжди вважалася не просто засобом обміну, але й символом достатку, благополуччя, а іноді і захисту від злих сил, як і, до прикладу, лавровий лист.

Монета як символ багатства та процвітання має глибокі корені. У давні часи, коли гроші тільки-но з'явилися, їх цінували не менше, ніж золото. Тому й робили з них талісмани. А оскільки вхід і поріг — це культові місця в будинку, то монету клали біля них. Монету, яка лежала під порогом, вважали оберегом від бідності. Давні вірування стверджують, що монети під порогом допоможуть відгородити дім від злих духів та негативної енергії. Метал, з якого виготовлена монета, вважається провідником енергії, яка може відбивати негатив.

Звичай покладання монет під поріг має обрядовий характер. Це може бути частина обряду освячення нового житла або ж ритуал, який проводиться з метою привернення удачі та благополуччя.

  1. Конкретні монети: часто для цієї цілі використовують старі, знахідкові або колекційні монети. Їх історія та унікальність надають їм особливої енергетики.
  2. Магія чисел: кількість монет також може мати значення. Число три, сім або дев'ять вважаються магічними і мають позитивний вплив на енергетику житла.

Нагадаємо, що також значення мають і цифри на купюрах. Особливе число може перетворити грошову одиницю на цінний талісман. Також існують прикмети, дотримання яких може повернути ваші фінансові справи на краще.