У які дні не варто святкувати день народження: можна накликати гнів предків

Читать на русском
Автор
1055
Святкування у такий день може накликати лихо
Святкування у такий день може накликати лихо. Фото Телеграф

Не кожен день підходить для особистого свята, тому краще перенести святкування на іншу дату

Здавна вважалося, що не всі дати сприятливі для святкування дня народження. Так само як і рік, який відзначає іменник, день святкування також несе у собі певний сенс. Тому неправильно підібрана дата для свята може обернутися проблемами, вважали наші предки.

Перше, що варто відзначити, це 13 число. Загальновідомо, що саме це число вважається нещасним у багатьох культурах. Тож святкування дня народження 13-го може надати певний негативний відтінок цьому святу.

Далі йде святкування дня народження в дні великих церковних свят. Повір’я радять уникати такого збігу віруючим людям, адже у ці дні головна увага повинна бути прикута до релігійних обрядів, а не світських святкувань.

Також існує думка, що не варто святкувати день народження напередодні або в дні поминальних дат. Такий вибір дати може бути сприйнятий як не повага до пам’яті померлих.

Звісно, кожна особа є володарем свого життя і має право вибирати, як і коли святкувати свій день народження. Однак, знання цих народних повір’їв може допомогти уникнути непорозумінь із навколишніми людьми та зберегти гармонію у цей особливий день.

Варто зазначити, що найголовніше у дні народження — це добрі емоції, любов та увага близьких. Тож якщо ви вважаєте, що саме час для свята — незалежно від дати та повір’їв, саме ці компоненти зроблять ваше свято незабутнім та щасливим.

Нагадаємо, що від доби і дня також залежить успішне прибирання, якщо вірити нашим предкам. Вважалося, що мити вікна ввечері не варто, оскільки можете своїми діями можете привабити злі сили. Також варто відкласти на ранок фінансові операції, особливо, якщо ви зібралися брати чи віддавати борг.