Чи варто відзначати день народження у 40 років: за цим числом ховається особливе значення

Читать на русском
Автор
3211
40 років - чому це не кінець, а початок нового життя
40 років - чому це не кінець, а початок нового життя. Фото Телеграф

Важливо прислуховуватися до себе й того, у що ви вірите

День народження — це свято, яке більшість людей любить і чекає з нетерпінням. Однак є один вік, який вважається неприємним для святкування. Це 40 років. Багато хто переживає у цей час кризу середнього віку й не хоче розлучатися молодістю. А за народними повір'ями, це число має дещо негативне значення і може принести біду або нещастя.

40 років — це кризовий вік

Психологи кажуть, що 40 років — це кризовий вік, коли людина переосмислює своє життя і свої досягнення. Це час, коли можуть з'явитися почуття невдоволення, розчарування, депресії або страху перед старістю. Також це час, коли можуть виникнути проблеми зі здоров'ям, сім'єю або кар'єрою. Тому деякі люди не хочуть святкувати своє 40-річчя і навіть приховують свій вік від оточуючих.

40 років — це нещасливе число

За народними повір'ями, 40 років — це нещасливе число, яке пов'язане з багатьма негативними подіями. Наприклад, за біблійною легендою, 40 років блукав Мойсей з народом Ізраїлю по пустелі до обраної землі. За ісламською традицією, 40 років тривав життя пророка Мухаммеда до того, як йому з'явився ангел Гавриїл. За християнською традицією, 40 днів постився Ісус Христос у пустелі перед своїм служінням. Також 40 днів триває поминальний період після смерті людини.

Та все ж 40 років — це чудовий вік

Однак не всі люди ділять таку думку. Багато хто вважає, що 40 років — це чудовий вік, коли людина має багато життєвого досвіду, мудрості, стабільності і самовпевненості. Це час, коли можна насолоджуватися своїми досягненнями, своєю сім'єю, своїми друзями. Це час, коли можна реалізувати свої мрії, зайнятися своїми захопленнями, подорожувати, вчитися. Це час, коли можна бути собою і не залежати від чужої думки.

Чи можна відзначати день народження в 40 років насправді?

На це питання немає однозначної відповіді. Все залежить саме від вашого ставлення до цього числа і до вашого життя. Якщо ви вважаєте, що 40 років — це небезпечний і неприємний вік, то краще не святкувати його і не нагадувати собі про нього. Але якщо ви вважаєте, що 40 років — це чудовий і радісний вік, то не забороняйте собі святкувати його і отримувати задоволення від нього. Головне — це слухати своє серце і бути щасливим!

Нагадаємо, що день народження в 40 років — це чудовий привід для привітань і подарунків. Якщо ви не знаєте, що сказати або написати своїм близьким, друзям або колегам, які святкують свій ювілей, то ми підготували для вас добірку милих, мудрих, прикольних, гарних побажань із 40-річчям чоловікові та жінці. Також ви можете обрати для іменинника гарну листівку з ювілеєм.