Змиєте "захист" з дому чи послизнетесь: чому наші предки не мили підлогу перед сном

Читать на русском
Автор
5043
Миття підлоги в правильний час важливе для вашого будинку Новина оновлена 13 жовтня 2023, 12:13
Миття підлоги в правильний час важливе для вашого будинку. Фото Телеграф

Віддавайте перевагу миттю підлоги вранці або вдень, коли сонце щедро освітлює ваш простір

Багато з нас бачили, як бабусі чи матусі уникали миття підлоги ввечері, чи вечірнього підмітання. Ця давня прикмета має під собою більше, ніж просто звичку чи традиційне уявлення.

Ніч – це час, коли активізуються різні енергетичні потоки. Підлога, як фундамент будинку, є бар'єром для цих потоків. Миття підлоги може "відкрити" простір для входу негативної енергії. Крім того, вода є символом очищення і обновлення. Проте, вона також може "змити" енергетику, яка накопичилася протягом дня. Миття підлоги ввечері може позбавити будинок захисту від небажаних сил, порушити вечірню гармонію у ньому та привернути увагу "злих очей".

Психологічний комфорт також відіграє велику роль. Миття підлоги ввечері може порушити домашній спокій, створюючи відчуття нескінченного домашнього обов'язку. Крім того, мокра підлога може стати причиною падіння, особливо в темряві. Також через меншу кількість світла та вечірню втому ви швидше за все поприбираєте гірше, ніж могли б у день. Тому прибирання намагалися влаштовувати тоді, коли світла достатньо та багато сил.

Нагадаємо, що сімейні стосунки і традиції завжди мають глибокі корені в народному віруванні. Ось чому деякі вірують, що свекруха не повинна мити посуд у невістки, адже це може втручатися в гармонію нової сім'ї. Також існує вірування, що залишення брудного посуду на ніч може образити домашніх духів і привести до негараздів у дому.