Розбите дзеркало - прокляття чи благословення: що означає древня прикмета

Читать на русском
Автор
5676
Розбите дзеркало може бути символом чогось нового
Розбите дзеркало може бути символом чогось нового. Фото Телеграф

Прикмета про пошкоджене дзеркало походить ще з античних часів

Дзеркало — це не тільки корисний предмет, який допомагає нам підтримувати свій зовнішній вигляд, а й магічний атрибут, який має свою символіку та енергетику. Дзеркало відображає нашу душу, нашу долю, нашу самооцінку. Тому не дивно, що розбите дзеркало вважається знаком негараздів, які можуть спіткати нас у найближчому майбутньому.

Історичні корені повір'я

Прикмета про розбите дзеркало має свої корені ще у стародавньому світі. У Давньому Римі вважалося, що дзеркало — це спосіб спостереження за душею людини. Римські майстри виготовляли дзеркала з полірованого металу і вважали, що боги бачать душу через цей предмет. Тому пошкодити дзеркало вважалося таким же нешанобливим вчинком, як і пошкодити статую бога. Людина, яка розбивала дзеркало, зазнавала гніву богів і отримувала сім років нещастя.

Ця цифра не була випадковою. Римляни вірили, що людське тіло оновлюється кожні сім років. Тому поганий вплив розбитого дзеркала тривав саме стільки часу, поки не наступала нова стадія життя.

Нині розбите дзеркало — це народне вірування, яке має своє значення та послання. Дехто вважає, що розбите дзеркало — це не тільки кара, а й ласка. Це означає, що дзеркало поглинуло негативну енергетику, яка могла б завдати шкоди людині. Тому розбивши дзеркало, ми очищаємо свою долю від лиха. Дехто вважає, що розбите дзеркало — це не нещастя, а зміна. Це означає, що дзеркало відображало нашу минулу ситуацію, яка вже не актуальна. Тому розбивши його, ми руйнуємо свої старі образи та стереотипи. Ми готуємось до нового етапу життя. До прикладу, людям, які втомилися дивитися на своє самотнє відображення, розбите дзеркало може віщувати нові стосунки.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, чому не можна дивитися в дзеркало у темряві або при свічках. Також ми ділилися з вами порадами, як уникнути нещастя від дзеркала. Є шість причин, чому не варто спати перед ним.