Страшні, але приносять удачу: чому наші предки не вбивали павуків у будинку

Читать на русском
Автор
Попри моторошний вигляд, павуки є символами удачі
Попри моторошний вигляд, павуки є символами удачі. Фото Телеграф

Вбивати павуків — це не тільки неетично і негуманно, а й нерозумно для вашої долі

Павуки — це дивовижні істоти, які мають важливу роль у природі і в культурі різних народів. Вони є символами творчості, мудрості, долі і удачі.Тому вбивати не отруйних павуків — це не тільки жорстоко, а й небезпечно для вашого життя з точки зору народних вірувань. Предки намагалися не знищувати "восьмилапих" без причин, і не змітати їхню павутину та вважали, що павуки — це посланці богів і духів.

За стародавньою уявою, павуки — це ткачі життєвої нитки, яка з'єднує минуле, теперішнє і майбутнє. Вони роблять павутину, яка є образом всесвіту і законом причинно-наслідкових зв'язків. Якщо ви вб'єте павука, то ви порвете цю нитку і порушите гармонію у своїй долі. За віруваннями слов'ян, ви також образите бога Перуна, який захищає павуків і карає тих, хто їх шкодить.

За народною мудрістю, павуки — це також символи удачі і достатку. Вони притягують до себе грошовий потік і благословення. Якщо ви побачите павука в своїй оселі, то це означає, що вам посміхнеться фортуна і ви отримаєте прибуток або подарунок.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому віруючим не можна вбивати павуків у будинку. Також не варто проганяти кішку, яка сама прийшла до вашого дому.