12 народних прикмет про кімнатні рослини і квіти: кого поставити вдома та чого не варто робити

Читать на русском
Автор
13084
Фікус має особливе значення для тих, хто прагне успіху
Фікус має особливе значення для тих, хто прагне успіху. Фото Телеграф

Кiмнатнi рослини i квiти не тiльки прикрашають ваш дiм, але й можуть мати вплив на вашу долю та благополуччя

Кімнатні рослини і квіти — це не тільки чудовий спосіб прикрасити своє житло, але й потенційні джерела позитивної або негативної енергії. Багато людей вірять, що деякі рослини можуть притягувати до себе удачу, кохання, здоров'я, гроші, а інші — навпаки, викликати проблеми, хвороби, конфлікти, нещастя.

Кактус. Ця рослина має гострі колючки, які захищають її від зовнішнього впливу. Тому вона вважається сильним оберегом від негативної енергії, злого ока, поганих людей. Кактус також може принести успіх у кар'єрі та фінансах, якщо поставити його на письмовий стіл або на південне вікно.Але не слід тримати кактус у спальні або дитячій кімнаті, бо він може створювати напруження та конфлікти.

Орхідея. Ця квітка символізує красу, грацію, романтику, кохання. Орхідея може принести щастя в особистому житті, покращити стосунки з партнером, збудити пристрасть. Орхідея також сприяє творчості, натхненню, самовираженню. Орхідею слід ставити на східне або західне вікно, де є достатньо світла, але не прямого сонця.Орхідею не можна дарувати людям з хворобами серця або нирок.

Фаленопсис. Це один з видів орхідей, який має дуже ефектне і тривале цвітіння. Фаленопсис може принести успіх у всьому, що пов'язано з комунікацією, освітою, медіа, мистецтвом. Фаленопсис також може покращити настрій, додати оптимізму, відволікти від проблем. Фаленопсис слід тримати на північному або східному вікні, де є розсіяне світло, але не пряме сонце.Фаленопсис не можна дарувати людям з алергією або астмою.

Віолетка. Ця квітка має багато кольорів і відтінків, які можуть мати різне значення. Біла віолетка символізує чистоту, невинність, довіру. Рожева віолетка означає ніжність, любов, романтику. Фіолетова віолетка вказує на мудрість, духовність, інтуїцію. Синя віолетка позначає спокій, гармонію, лояльність. Жовта віолетка означає радість, щастя, дружбу. Вершкова віолетка символізує тепло, затишок, родину. Віолетка може принести гарний настрій, зняти стрес, покращити здоров'я. Вона слід тримати на східному або західному вікні, де є достатньо світла, але не прямого сонця. Вона не можна дарувати людям з низьким тиском або депресією.

Крокус. Ця квітка належить до цибулинних і цвіте рано навесні. Крокус символізує нове початок, надію, переродження. Крокус може принести успіх у нових справах, планах, проектах. Крокус також може допомогти позбутися старих проблем, забуття, образ. Крокус слід тримати на південному або південно-східному вікні, де є багато сонця. Крокус не можна дарувати людям з високим тиском або серцевими захворюваннями.

Фікус. Ця рослина тісно пов'язана з фінансовим благополуччям. Також фікуси уособлюють успіх, добробут та комфортний клімат у вашому домі. Це деревце рекомендують ставити на кухні. Оскільки саме там ми щоранку п'ємо каву чи снідаємо перед роботою. Також кухня раніше асоціювалася з достатком. Таким чином, ви зможете захистити свою родину від бідності.

Алое. Ця рослина належить до сукулентiв i має лiкарськi властивостi. Алое може лiкувати рани, опiки, застуди, шлунковi розлади. Алое також може принести здоров'я, довголiття, благополуччя. Алое слiд тримати на пiвденному або пiвденно-схiдному вiкнi, де є багато сонця. Алое не можна дарувати людям з онкологiчними захворюваннями або вагiтним жiнкам.

Хризантема. Ця квітка має різні кольори і форми, які можуть мати різне значення. Біла хризантема символізує сум, печаль, прощання. Жовта хризантема означає зраду, обман, розчарування. Червона хризантема позначає любов, пристрасть, вогонь. Рожева хризантема вказує на ніжність, доброту, співчуття. Фіолетова хризантема означає мудрість, гідність, авторитет. Зелена хризантема символізує надію, відродження, життя. Хризантема може принести заспокоєння, релаксацію, гармонію. Вона слід тримати на північному або північно-східному вікні, де є розсіяне світло, але не пряме сонце. Вона не можна дарувати людям з серйозними намірами або на святкових подіях.

Каланхое. Ця рослина також належить до сукулентiв i має лiкарськi властивостi. Каланхое може лiкувати горло, носоглотку, вуха, шкiру. Каланхое також може принести багатство, достаток, успiх. Каланхое слiд тримати на пiвденно-захiдному або пiвденно-схiдному вiкнi, де є багато сонця. Каланхое не можна дарувати людям з гормональними розладами або дитям.

Бегонія. Ця квітка має яскраве і рясне цвітіння і багато видів і сортів. Бегонія символізує щастя, радість, задоволення. Бегонія може принести гарний настрій, оптимізм, ентузіазм. Бегонія також може захистити від негативної енергетики та злого ока. Бегонія слід тримати на східному або західному вікні, де є достатньо світла, але не прямого сонця. Бегонія не можна дарувати людям з алергією або астмою.

Азалія. Ця квітка має дуже красиве і ніжне цвітіння, але дуже вибаглива до умов утримання. Азалія символізує жіночність, чуттєвість, романтику. Азалія може принести кохання, гармонію, вірність. Азалія також може покращити здоров'я, зняти стрес, додати енергії. Азалія слід тримати на північному або північно-східному вікні, де є розсіяне світло, але не пряме сонце. Азалія не можна дарувати людям з низьким тиском або серцевими захворюваннями.

Лаванда. Ця рослина має приємний аромат і фіолетове цвітіння. Лаванда символiзує чистоту, спокiй, релаксацiю. Лаванда може принести мир, гармонiю, затишок. Лаванда також може полiпшити сон, зняти головний бiль, заспокоїти нерви. Лаванда слiд тримати на пiвденному або пiвденно-захiдному вiкнi, де є багато сонця. Лаванда не можна дарувати людям з високим тиском або епiлепсiєю.

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які квіти можуть впливати на вашу долю та настрій. Серед них були такі популярні рослини, як фіалка і гортензія. Ми розповіли вам, чому фіалка може принести вам депресію і самотність, якщо ви тримаєте її у спальні або на півночі. Також ми розкрили вам секрети про гортензію — квітку, яка може змінити вашу долю, якщо ви звертаєте увагу на її колір.