Не тримайте ці рослини в будинку: вони можуть спричинити опіки, отруєння і смерть

Читать на русском
Автор
4479
Кактус містить небезпечні речовини
Кактус містить небезпечні речовини. Фото Телеграф

Ці рослини виглядають гарно, але часто можуть приносити проблеми

Кімнатні рослини – це не тільки прикраса для нашого інтер'єру, але й джерело користі для нашого здоров'я. Вони очищують повітря, насичують його киснем, впливають на настрій і психологічний стан. Але деякі кімнатні рослини можуть бути небезпечними для нас і наших домашніх улюбленців. Вони або притягують погану енергетику, або містять отруйні речовини, які можуть викликати алергію, отруєння, опіки або навіть смерть.

Дифенбахія: красива, але отруйна

Дифенбахія – це популярна кімнатна рослина з екзотичним забарвленням листя. Вона виглядає дуже ефектно і привабливо, але має свою темну сторону. Дифенбахія містить у своїх стеблах і листках отруйний сік, який при контакті з шкірою або слизовими може спричинити сильне подразнення, опіки, набряки, блювоту, дихальну недостатність або навіть параліч. Особливо небезпечною вона є для домашніх тварин, якщо вони випадково її з'їдять. Тому дифенбахію краще тримати подалі від дітей і тварин, а при догляді за нею носити рукавички.

Бонсай: маленьке деревце з великою проблемою

Бонсай – це мистецтво вирощування маленьких дерев у горщиках. Бонсаї можуть бути різних видів і форм, але всі вони мають одне спільне – вони потребують особливого догляду і уваги. Але не тільки це робить їх складними для утримання в будинку. Деякі бонсаї можуть бути також шкідливими для здоров'я людини і тварин. Наприклад, бонсай з фруктових дерев може мати отруйну кору або насіння, якщо їх з'їсти. Бонсай з хвойних дерев може виділяти ефірну олію, яка може викликати алергію або астму. Бонсай з тропічних дерев може мати колючки або шипи, які можуть поранити шкіру або слизові. Тому бонсай не рекомендується тримати в спальні, дитячій кімнаті або там, де є домашні тварини.

Олеандр: квітка смерті

Олеандр – це чудова рослина з рясним і яскравим цвітінням. Вона може бути різних кольорів – від білого до червоного. Олеандр часто використовується для декорування садів, балконів або терас. Але не всі знають, що олеандр – це одна з найотруйніших рослин на планеті. Всі її частини – квіти, листя, стебла, кора, корені, насіння – містять кардіотоксини, які можуть вбити людину або тварину за кілька хвилин. При попаданні олеандра в організм можуть виникнути такі симптоми: нудота, блювання, діарея, запаморочення, слабкість, аритмія, зниження тиску, судоми, кома або смерть. Тому олеандр не можна тримати в будинку, особливо якщо в ньому є діти або тварини.

Англійський плющ: зелений друг або ворог

Англійський плющ – це популярна ліана, яка чудово пасує до будь-якого інтер'єру. Вона має гарне зелене листя, яке може прикрасити стіни, полички або підвіконня. Англійський плющ також має корисну властивість – вона очищує повітря від формальдегіду, бензолу і толуолу. Але не все так просто з цією рослиною. Англійський плющ також має отруйний сік, який при контакті з шкірою або слизовими може спричинити подразнення, свербіж, висип або пухирці. Крім того, англійський плющ може бути алергеном для людей, які страждають від астми або бронхіту. Якщо ви або ваші домашні улюбленці випадково з'їдять листя або ягоди англійського плюща, то це може призвести до отруєння, яке супроводжується блюванням, діареєю, болями в животі, головним болем або навіть зупинкою серця. Тому англійський плющ слід тримати на недосяжній висоті для дітей і тварин, а також регулярно обрізати його, щоб він не розростався.

Кактус: колючий, але не небезпечний

Кактус – це рослина, яка добре пристосована до сухого клімату. Вона має товсті стебла, які зберігають воду, і гострі колючки, які захищають її від тварин. Кактус може бути різних форм і розмірів, а деякі з них навіть цвітуть. Кактус – це чудова рослина для тих, хто не має часу або бажання доглядати за квітами. Вона не потребує багато світла, води або ґрунту. Але не думайте, що кактус – це безпечна рослина. Її колючки можуть поранити шкіру або очі, якщо необережно її торкнутися. Також деякі види кактусів містять психоактивні речовини, які можуть викликати галюцинації або залежність. Тому кактус слід тримати подалі від дітей і тварин, а при догляді за ним носити рукавички.

Нагадаємо, що фіалка може принести вам депресію і самотність. Експерти розповіли, які негативні властивості має ця популярна кімнатна рослина і як їх уникнути. А також ви дізнаєтеся, що станеться, якщо тримати вдома драцену. Чотири забобони про цю екзотичну квітку, про які вам не розповіли.