Сорока прилетіла на подвір'я: як зрозуміти, що вона хоче сказати

Читать на русском
Автор
15783
Сорока на паркані
Сорока на паркані. Фото Телеграф

Серока може принести як хороші, так і погані новини, залежно від того, де і як вона з'являється

Сорока — це розумний і цікавий птах, який має незвичайні здібності. Вона вміє наслідувати людську мову, збирати блискучі речі, співати і танцювати. Але не всі люди радіють її візитам, адже з нею пов'язано багато прикмет, міфів і легенд, які існують у фольклорі різних народів і дійшли до нас з давніх часів. Так само, як і появу ворон пов'язували із чимось поганим. У цій статті ми розкажемо вам про те, що означає поведінка сороки, коли вона прилітає на подвір‘я.

Що означає сорока, що сидить на вікні?

Вважається, що побачити сороку, яка просто сидить на вікні будинку — це до новин. Адже не даремно кажуть: "сорока на хвості принесла". А вже погані ці новини будуть чи хороші, залежить від поведінки птиці. Якщо побачили сороку, що сидить на вікні, не проганяйте її, а просто поспостерігайте за її поведінкою.

  • Вважається хорошою прикметою, якщо вона сіла на вікно хворої людини — це до швидкого одужання.
  • Якщо сорока сіла на вікно, але відразу ж полетiла — це до поганих подiй, наприклад, до крадiжки або пожежi. Слiд вжити необхiдних заходiв, щоб убезпечити будинок.
  • Якщо сорока бiгає по вiкну, стрекоче i радiсно поводиться — новини також будуть хорошi i радiснi. Можна очiкувати якусь звiстку вiд далеких родичiв, їх приїзд в гостi, веселе застiлля в будинку. Радiсно кричущий птах на вiкнi символiзує приголомшливу новину, наприклад, швидке поповнення в родинi, весiлля або народження дитини.
  • Дуже метушлива поведiнка сороки, супроводжувана неголосним, але безперервним стрекотiнням, означає плiтки, якi розпускають недоброзичливцi.

Що означає сорока, яка стукає по склу і заглядає у вікно?

Поведінка чорно-білої гості, що заглядає у вікно і стукає по склу дзьобом, в народі трактується по-різному. Багато хто схильний вважати це негативною прикметою, пов’язаною з поганими новинами, важкою хворобою або навіть смертю когось із близьких. Але існує й інша версія такої поведінки сороки, яка визначає її, як сприятливий або нейтральний знак:

  • Стукіт дзьобом у вікно віщує хороші новини, а сорока, яка з цікавістю заглядає у вікно — очікують сім’ю великі витрати.
  • Якщо сорока, вдарившись об скло, тут же впала замертво — в родині трапиться біда або нещасний випадок, який може забрати чиєсь життя.
  • Якщо сорока, вдарившись об скло, полетiла — до цього слiд ставитися, як до попередження про можливе нещастя, i подумати, як уберегти себе i своїх близьких вiд бiди.

Що означає літаюча над дахом будинку і кричуща сорока?

Якщо сорока летить над дахом будинку і кричить голосно і пронизливо, це може означати різні речі залежно від кольору птаха:

  • Якщо сорока чорна — це до нещастя або смерті когось з дому.
  • Якщо сорока бiла — це до радостi або святкування.
  • Якщо сорока чорно-бiла — це до змiн у життi або приходу гостей.

Але не слід сліпо довіряти прикметам і боятися сороки. Вона — лише один з елементів природи, який може надихати нас на творчість і допитливість.

Нагадаємо, що не тільки сороки, але й інші птахи можуть мати певне значення для людської долі. Так, раніше ми писали, що коли птах постукав у вікно, це може бути як хороша звістка, так і поганий знак, залежно від того, який саме птах і як він поводився. Також ми розповідали, що голуб, який сидить на підвіконні, може означати різні речі: від кохання і миру до суму і смерті. Якщо ви хочете дізнатися більше про те, що означають птахи у вашому житті, читайте наші статті за посиланнями нижче.