Чого боялися наші предки: 8 зловісних прикмет, які предрікають нещастя

Читать на русском
Автор
1799
Воронів вважають вісниками лиха, але це не причина гнати цих птахів
Воронів вважають вісниками лиха, але це не причина гнати цих птахів. Фото Телеграф

Не слід ігнорувати таких знаків, але і не панікувати через них

Наші предки здавна вірили, що вищі сили попереджають про майбутнє. Вони можуть вказати на ситуацію з врожаєм, або на небезпеку, яка наближається. Про це вони дізнавалися по погоді або поведінці тварин. Езотерики розтлумачили 8 зловісних прикмет, які передрікають біду, та розповіли, чого чекати в таких випадках.

Птах залетів у вікно

Езотерики вважають, що душі померлих приходять до живих у вигляді птахів і намагаються про щось попередити. Якщо птах залетів у відчинене вікно – це знак з іншого світу. Коли пташка влітає у хату через двері – до важкого захворювання або смерті когось із рідних. Побачити пернатого в офісі – до конфліктів з колегами.

Зупинився годинник

Є декілька тлумачень цієї народної прикмети. Якщо зупинився ручний годинник, то власникові потрібно бути обережним і потурбуватися про своє здоров'я. Якщо ж стрілки зупинилися на настінному годиннику – у житлі може виникнути пожежа або ж загрожує пограбування чи смерть когось із проживаючих в ньому.

Повернутися, якщо щось забули

Езотерики запевняють, що не варто переступати поріг двічі, якщо ви щось забули. Виходячи з дому, ви несете енергетику позитивного руху вперед, відповідно якщо повертаєтеся, все змінюється у протилежну сторону. Однак є спосіб, як уникнути негативного впливу цієї народної прикмети. Для того щоб повернути все, як було після повернення додому, подивіться в дзеркало і покажіть язик.

Попередження від ворон

Вважається, що ворони – провісники поганих новин, адже пов'язані з потойбічним світом. Якщо ви чуєте каркання цього птаха, але не бачите його – це попередження про хворобу. Ворона сіла поруч і згодом полетіла – у житті ви щось робите неправильно. Чути каркання під вікнами кілька днів поспіль – про вас хтось розпускає плітки.

Собака виє вночі

Це ще одна небезпечна прикмета, яка попереджає про нещастя. Якщо собака виє вночі – погані новини прийдуть здалеку або людина постраждає від чужих рук. Узагалі виття чотирилапого свідчить про серйозну небезпеку. Варто звернути увагу, як саме заводить собака і в яку пору. Якщо чути виття уночі – у ваше життя втрутиться нечиста сила. Якщо пес жалібно скиглить поруч з вами – до проблем зі здоров'ям.

Не можна вітати заздалегідь з днем народження

Езотерики розповідають, що в період перед днем народження людини злі духи можуть забрати іменинника під своє крило. Тому не можна вітати заздалегідь з днем народження, бо це може принести невдачу або навіть смерть. Краще привітати людину у самий день свята або після нього.

Прикмети про одяг і речі навиворіт

Є думка, що одягнути одяг або речі навиворіт – до грошей. Однак езотерики стверджують, що це не так. Якщо ви одягли щось навиворіт, то це означає, що ваша енергетика перевернута і вам потрібно бути обачним. Також це може свідчити про те, що хтось на вас накладає порчу або злоокий.

Розбите дзеркало

Ця прикмета є однією з найвідоміших і найстрашніших. Вважається, що розбите дзеркало – до семи років нещастя. Езотерики пояснюють, що дзеркало – це символ душі людини, тому коли воно ламається, то порушується гармонія між тим, як ми бачимо себе і як нас бачать інші. Щоб уникнути негативних наслідків, потрібно поховати уламки дзеркала або спалити їх.

Нагадаємо, що не тільки прикмети, а й речі в будинку можуть привертати біду. Є деякі предмети, які варто викинути негайно, якщо ви хочете жити у гармонії та достатку. Також важливо знати, як не образити покійних на кладовищі, адже це може призвести до негативних наслідків. Існують чотири основні правила, які мають дотримуватися християни, коли вони відвідують могили своїх родичів та друзів.