Чому ходити по будинку без капців - це погана прикмета: що каже народна мудрість

Читать на русском
Автор
9375
З капцями існує багато прикмет і практичних порад
З капцями існує багато прикмет і практичних порад. Фото Телеграф

З капцями пов'язано багато прикмет, які впливають на добробут

Ви звикли ходити по будинку босоніж або в шкарпетках? Ця звичка може мати негативні наслідки не тільки для ваших ніг, але й для всього організму. Стати однією з поганих прикмет у будинку. І не тільки з медичної точки зору, але й з погляду народних повір'їв.

Чому не можна ходити по будинку без капців за прикметами?

З давніх-давен у нашому народі існувало багато прикмет, пов'язаних з взуттям. Вони стосуються й звичайних кімнатних капців. Предки вірили, що не можна ходити босоніж, коли в будинку небіжчик, і в той день, що померлого поховали, теж. Це вважалося повагою до покійного і захистом від лиха. Також без капців не радили ходити тоді коли, коли багато людей в будинку. Це могло спричинити суперечки, сварки або навіть розлучення. Не варто ходити босоніж, якщо хочеш мати гроші. Це могло привести до бідності, боргів або крадіжок. Застерігали ходити босоніж по дому, якщо хочеш мати дітей. Це могло призвести до безпліддя, викиднів або проблем з пологами.

Лікарі також не рекомендують ходити по будинку без капців через низку причин. По-перше, переохолодження ніг може порушити кровообіг і спричинити застуду, головний біль або запалення суглобів. По-друге, контакт ніг з пилом, бактеріями або грибками на підлозі створює ризик зараження шкіри, нігтів або ранок на ногах. Наостанок, відсутність захисту для ніг підвищує ймовірність травмування від гострих, твердих або гарячих предметів, які можуть знаходитись на підлозі.

Нагадаємо, що не тільки капці, а й інші види одягу можуть мати значення для вашої долі. Так, ми раніше писали, чому червона нитка на зап'ясті має бути вовняною і як правильно носити цей оберіг. А ще ми розповідали, як не зашкодити собі і не образити чужу долю, коли носите чужі каблучки.