Як старі речі можуть зіпсувати вам життя: причина, чому не варто різати їх на ганчірки

Читать на русском
Автор
7711
Викидати треба як одяг, так і інший мотлох
Викидати треба як одяг, так і інший мотлох. Фото Телеграф

Давайте розбиратися, чому так важливо позбавлятися від старих речей і як це правильно робити

Не всі речі варто рятувати, навіть якщо їх зіпсувала всього-на-всього жуйка. Можливо, це знак, що одежину вже варто викинути. Кожна річ здатна накопичувати і зберігати інформацію про події, що відбуваються з нею, і перетворюватися на своєрідний носій енергетики. Таким чином, старі речі можуть мати позитивний або негативний заряд, залежно від того, якими емоціями і думками були наповнені їх попередні господарі.

Якщо ви носите або зберігаєте речі, які асоціюються у вас з неприємними подіями, наприклад, смертю близької людини, аварією або розлученням, то вони можуть передавати вам свою негативну енергетику і приносити біду. Також не варто купувати або приймати одяг і взуття у секонд-хендах або у чужих людей, адже разом з ними ви можете отримати цілу купу чужих проблем і невдач.

Навпаки, якщо ви носите або зберігаєте речі, які асоціюються у вас з приємними подіями, наприклад, успіхом у кар'єрі, подорожжю або коханням, то вони можуть передавати вам свою позитивну енергетику і приносити щастя.Також добре мати речі, які належали успішним і щасливим людям, але тоді потрібно очистити їх з допомогою спеціальних ритуалів.

Очищення оселі: як зробити це правильно

Як правило, найбільше старих речей накопичується в шафах, але не варто забувати і про такі "стратегічні" місця як балкони, комірки і кухня. Також подумайте, чи не пора вам позбавитися від великогабаритних речей, наприклад комода зі зламаними дверцятами, який вже ніхто не буде лагодити.

Шафа

Напевно, немає нічого важчого, ніж викидати свій старий одяг і взуття. Але, все ж таки, перегляньте гардероб і без жалю позбавтеся від речей, які:

• асоціюються у вас з неприємними подіями. Наприклад, не варто зберігати і, тим паче носити сукню, в якій ви колись потрапили в аварію;

• належали померлому. Після смерті близької людини її одяг краще спалити і ні в якому разі не "доношувати". А дорогоцінні прикраси потрібно очистити з допомогою спеціальних ритуалів;

• не підходять вам за розміром. Все, у чому ви почуваєтеся некомфортно, негативно впливає на ваш психологічний стан;

• дісталися вам "з чужого плеча". Речі здатні зберігати енергетику свого попереднього господаря і передавати її наступному. Ось чому не варто купувати одяг і взуття у секонд-хендах, адже разом з ними ви можете отримати цілу купу чужих проблем та невдач.

Пам’ятайте, що ваші старі речі зберігають вашу енергетику, тому не допускайте, щоб вона переходила до когось іще. Перед тим, як виносити одяг на смітник, його варто випрати і висушити, щоб "змити" з нього інформацію. Пам’ятайте, що ваша оселя – це ваша фортеця, а ваш гардероб – це ваша візитна картка. Тому дбайте про них і не допускайте, щоб вони ставали джерелом бід і негараздів

Нагадаємо, що догляд за одягом — це важлива частина нашого повсякденного життя, яка впливає на довговічність і зовнішній вигляд наших речей. Існує багато простих і ефективних лайфхаків для догляду за одягом, які допоможуть вам зберегти колір, форму і свіжість речей. Також нагадаємо, що помилки при пранні речей можуть призвести до їх пошкодження або знецінення. Наприклад, неправильний вибір порошку або кондиціонера, недотримання позначок на бирках, не сортування одягу за кольором і типом тканини.