Як не зіпсувати город під час засухи: важливі поради

Читать на русском
Автор
8006
Засуха - не вирок, коли знаєте, що робити
Засуха - не вирок, коли знаєте, що робити. Фото Телеграф

Під час відсутності дощів варто знати, коли і як поливати рослини, щоб вони не страждали від спеки

Засуха — це тривалий період без дощів, коли рівень опадів значно нижчий від норми. Торік вона особливо дошкуляла мешканцям Європи, тому заходи боротьби з нею стають усе актуальнішими. Якщо ви мрієте про багатий урожай овочів і фруктів на своєму городі, вам потрібно знати, як доглядати за рослинами під час відсутності дощів.

Основний принцип догляду за городом під час засухи — це забезпечення достатнього поливу рослин. Поливати треба рано вранці або пізно ввечері, коли сонце не так сильно випаровує вологу. Поливати треба не листя, а кореневу систему рослин. Краще поливати рясно і рідко, ніж часто і мало. Так вода проникає глибше в ґрунт і стимулює розвиток коренів.

Щоб зменшити випаровування вологи з ґрунту, можна використовувати мульчування. Мульча — це шар органічного матеріалу (солома, трава, листя, кора), який покриває поверхню ґрунту навколо рослин. Мульча захищає ґрунт від перегрівання і пересихання, запобігає росту бур'янів і покращує структуру ґрунту.

Ще один спосіб заощадити воду на городі — це обрати правильні культури і сорти рослин. Деякі рослини більш стійкі до засухи, ніж інші. Наприклад, картопля, капуста, буряк, морква, цукровий горох менше потребують поливу, ніж помідори, огірки, кабачки, дині. Також можна обирати сорти рослин з коротким вегетаційним періодом або з глибоким кореневим апаратом.

Нагадаємо, що поливати рослини на городі потрібно правильно, інакше урожаю не дочекаєтесь. Весною і восени рекомендується поливати рано вранці, але влітку краще почекати до вечора, коли сонце не так сильно випаровує вологу. При поливі слід направляти воду до коренів, уникаючи попадання на листя, щоб запобігти розвитку хвороб. Також ми писали, що огірки люблять вологість, тому їх потрібно добре та часто поливати. Якщо полив не правильний, то будьте готові до того, що ваш урожай буде гірким.