Поливайте півонії цим продуктом і вони будуть цвісти як ніколи довго: хитрість садівників

Читать на русском
Автор
16905
Цвітіння півоній можна значно подовжити
Цвітіння півоній можна значно подовжити. Фото Телеграф

Звичайний побутовий засіб допоможе півоніям довго зберігати красу

Півонії — це одні з найкрасивіших і найароматніших квітів, які можна вирощувати на своїй дачі або в саду. Вони радують нас своїм пишним і тривалим цвітінням, яке може тривати від травня до серпня, залежно від сорту. Але чи можна ще більше продовжити цей період і насолоджуватися красою півоній якомога довше? Виявляється, що існує унікальний метод, який допоможе вам зберегти цвітіння півоній до самого кінця літа. А все, що вам потрібно для цього — це сода. До слова, якщо вам потрібно якнайдовше зберігати квіти у вазі, то навчіться їх правильно зрізати.

Сода — це дешевий і доступний продукт, який має багато корисних властивостей для рослин. Вона покращує структуру ґрунту, зменшує кислотність, бореться з шкідниками і хворобами, а також сприяє росту і розвитку рослин. А ще сода допомагає підтримувати оптимальний рівень вологи в ґрунті, що дуже важливо для півоній.

Як же застосовувати соду для півоній? Ось декілька порад, якими варто скористатися:

  1. Перед посадкою півоній обробляйте насіння або кореневища содовим розчином. Для цього розчиняйте 1 столову ложку соди в 1 л води і замочуйте насіння або кореневища на 2-3 години. Це допоможе захистити рослини від гнилей і інфекцій.
  2. При посадці півоній додавайте соду до ґрунту. Для цього розсипайте 1-2 столових ложок соди на кожен квадратний метр ґрунту і перемішайте її з верхнім шаром. Це допоможе покращити структуру ґрунту і зменшити кислотність.
  3. При поливанні півоній використовуйте содовий розчин. Для цього розчиняйте 1 чайну ложку соди в 10 л води і поливайте рослини раз на тиждень. Це допоможе покращити обмін речовин в рослинах і сприяти їх росту і цвітінню.
  4. При обробці півоній використовуйте содовий спрей. Для цього розчиняйте 1 столову ложку соди і 1 чайну ложку мила в 1 л води і розпилюйте рослини раз на два тижні. Це допоможе боротися з шкідниками і хворобами, такими як мучниста роса, чорна нога, серединна гниль.
  5. При підготовцi пiвонiй до зими обрiзайте i очистiть їх вiд залишкiв листя i бутонiв. Потiм посипте кореневу зону содою i накрийте їх хвойною гiлкою або соломою. Це допоможе захистити рослини вiд морозiв i грибкових iнфекцiй.

Однак не рекомендується зловживати содою та збільшувати її кількість. Це може негативно відбитися на зростанні і розвитку рослин. Натомість варто приготувати інше ефективне підживлення, якому ваші півонії не абияк зрадіють. Інші квіті можна взагалі поливати мінералкою. Як це правильно робити, читайте у матеріалі "Телеграфа".