Як зробити троянди пишними і красивими: секрет дріжджової підкормки

Читать на русском
Автор
29425
Троянду не дарма називають королевою квітів
Троянду не дарма називають королевою квітів. Фото Телеграф

Проста дріжджова підкормка містить багато корисних речовин для квітів

Для того, щоб троянди радували нас своїм пишним і тривалим цвітінням, потрібно доглядати за ними правильно, зокрема вчасно обрізати. Одна з важливих складових догляду — це підживлення рослин. Тому досвідченим садівникам варто знати про підкормку на основі дріжджів, якою можна полити троянди.

Дріжджі — це одноклітинні грибки, які містять у своєму складі вітаміни, амінокислоти і білки, необхідні не тільки людському організму, а й багатьом рослинам. Дріжджова підкормка стимулює розвиток кореневої системи, активізує роботу мікрофлори ґрунту, покращує імунітет рослин і сприяє їх росту і цвітінню.

Як приготувати дріжджову підкормку?

Для цього можна використовувати як сухі, так і звичайні пекарські дріжджі. Наприклад, можна розвести 100 грам свіжих дріжджів у 10 л теплої води і додати 2 столових ложки цукру. Розчин повинен настоятися 5-6 годин у темному та теплому місці. Перед поливом цей розчин потрібно розбавити водою у п'ять разів. На одну рослину потрібно 0,5 л розчину попід коріння.

Як часто поливати троянди дріжджовим добривом?

Це залежить від стану рослин, погодних умов і пори року. Зазвичай дріжджову підкормку роблять 2-3 рази за сезон, починаючи з весни і закінчуючи кінцем літа. Не рекомендується поливати троянди дріжджами восени, щоб не сприяти росту молодих пагонів, які можуть замерзнути взимку.

Також не забувайте про інші аспекти догляду за трояндами, такі як обрізка, полив, захист від хвороб і шкідників. Тоді ваш сад буде прикрашати королева квітів.

Нагадаємо, що для захисту троянд від хвороб і підживлення квітів можна використовувати просте добриво на основі двох аптечних засобів. Як повідомляв "Телеграф", цей розчин стимулює цвітіння троянд і зміцнює їх імунітет. Крім того, для підживлення квітів також можна використовувати бананову шкірку, яка забезпечує багато поживних речовин, необхідних трояндам для цвітіння.