Закинув і готово: найпростіший сливовий пиріг у мультварці

Читать на русском
Автор
Цей пиріг стане вашим улюбленим своїм десертом (зображення створено за допомогою ШІ)
Цей пиріг стане вашим улюбленим своїм десертом (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цього пирога у мультиварці зробить весь процес ще швидшим та легшим.

Ніщо так не зігріває в холодну пору року, як шматочок теплого, домашнього пирога зі свіжими сливами. Аромат кориці, солодкість фруктів та розсипчасте тісто створять атмосферу затишку та спокою. Давайте разом приготуємо цей класичний осінній десерт! Також, пропонуємо рецепт шарлотки з корицею.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 200 г вершкового масла (кімнатної температури)
  • 1 склянка цукру
  • 3 яйця
  • 3 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Щіпка солі
  • Для начинки:
  • 1 кг стиглих слив
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку: Встановіть температуру на 180 градусів.
  2. Готуємо тісто:
  • У великій мисці збийте вершкове масло з цукром до пишної маси.
  • По одному додайте яйця, продовжуючи збивати.
  • Просійте борошно з розпушувачем та сіллю.
  • Поступово додавайте сухі інгредієнти до яєчної маси, акуратно перемішуючи лопаткою.
  1. Готуємо начинку:
  • Сливи помийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.
  • Змішайте половинки слив з цукром, корицею та мускатним горіхом.
  1. Формуємо пиріг:
  • Форму для випікання змастіть маслом і викладіть половину тіста.
  • Розподіліть по тісту сливи з начинкою.
  • Зверху викладіть решту тіста.
  • Випікайте в мультиварці на режимі "випічка" 40-45 хвилин або до золотистої скоринки.

Поради:

  • Для більш соковитого пирога можна додати в начинку трохи крохмалю.
  • Якщо любите горіхи, посипте пиріг подрібненими горіхами перед випіканням.
  • Подавайте пиріг теплим або холодним, з кулькою морозива або збитими вершками.

Подаємо з ароматною кавою. А на основний прийом їжі можна приготувати ніжний пиріг із капустою та капустою.