Ідеально в якості перекусу в школу чи на роботу: рецепт солодкого сирного печива

Читать на русском
Автор
Сирне печиво тане чудовим доповненням до чаю чи кави (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 03 вересня 2024, 09:39
Сирне печиво тане чудовим доповненням до чаю чи кави (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Приготування цього печива не займе у вас багато часу.

Хто сказав, що сир – це лише для сирників? Сьогодні ми запропонуємо вам приготувати незвичайне, ніжне і неймовірно смачне печиво з сиру, яке підкорить серця всіх ласунів. Це печиво стане чудовим доповненням до чаю або кави, а також порадує ваших рідних та друзів. Також, пропонуємо рецепт біскотті з горіхами та сухофруктами.

Чому варто обрати сирне печиво?

  • Корисно: Сир – це джерело білка і кальцію, необхідних для здоров’я кісток і зубів.
  • Смачно: Поєднання сиру з іншими інгредієнтами створює неповторний смак і текстуру.
  • Швидко: Готується таке печиво дуже швидко і просто.
  • Універсально: Можна експериментувати з різними добавками та спеціями, щоразу отримуючи новий смак.

Інгредієнти:

  • Сир жирністю 9% – 250 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Щіпка солі
  • Цукати, горіхи, родзинки (за бажанням)

Приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти: В окремій мисці просіюємо борошно, розпушувач і сіль.
  2. Збиваємо сир і масло: М’яке вершкове масло збиваємо з цукром до пишної маси. Додаємо сир і знову збиваємо.
  3. Поєднуємо сухі та вологі інгредієнти: По черзі додаємо до сирної маси яйце і сухі інгредієнти, акуратно перемішуючи.
  4. Додаємо родзинки та інші добавки: Якщо бажаєте, додайте в тісто улюблені сухофрукти, горіхи або цукати.
  5. Формуємо печиво: За допомогою чайної ложки або кондитерського шприца формуємо печиво і викладаємо його на деко, застелене пергаментом.
  6. Випікаємо: Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо печиво протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати в тісто цедру лимона або апельсина.
  • Якщо ви хочете отримати більш хрустке печиво, додайте в тісто трохи манної крупи.
  • Для різноманітності форми можна використовувати спеціальні формочки для печива.

Раніше ми писали як приготувати печиво до Горіхового Спасу. Також, ми розповідали, як приготувати ніжні та смачні оладки.