Простий варіант легкої вечері: рецепт хеку з овочами у духовці

Читати російською
Автор

Пряна та пікантна риба підкорить найвибагливішого гурмана.

Літо – це пора не лише рясних дарів природи, але й час, коли хочеться насолодитися легкими та ароматними стравами. Риба та овочі – це класичне поєднання, яке завжди гарантує чудовий смак та користь. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно смачного та ароматного хека з овочами на грилі, який стане чудовим доповненням до вашого літнього меню. Також, пропонуємо рецепт запеченої доради.

Ця страва поєднує в собі ніжне філе хека, соковиті овочі, приготовані на грилі, та ароматний маринад, створюючи справжню симфонію смаків та ароматів.

Інгредієнти:

  • 400 г філе хека
  • 1 цукіні
  • 1 баклажан
  • 1 болгарський перець
  • 1 червона цибулина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. орегано
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Маринад: у мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, орегано, чебрець, сіль та перець. Добре перемішайте.
  2. Маринування риби: наріжте філе хека порційними шматками. Замаринуйте рибу в отриманому маринаді на 15-20 хвилин.
  3. Підготуємо овочі: цукіні, баклажан, болгарський перець та цибулю наріжте крупними шматками.
  4. Гриль: розігрійте гриль або сковороду-гриль. Змастіть її оливковою олією.
  5. Обсмаження овочів: обсмажте овочі на грилі протягом 5-7 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
  6. Обсмаження риби: обсмажте мариноване філе хека на грилі протягом 5-7 хвилин з кожного боку до готовності.
  7. Подача: подавайте рибу з овочами, полийте залишками маринаду та прикрасьте свіжою зеленню.

Раніше ми публікували рецепт ніжної риби у вершковому соусі. А якщо ви любите рибу, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа".