Для любителів холодних супів: рецепт окрошки на кефірі з копченою телятиною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Окрошка — це класичний літній суп, який не лише освіжаючий, але й дуже ситний.
Літо у розпалі, а це значить, що час шукати нові способи втамувати спрагу та освіжитися у спекотний день. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом неймовірно смачного та освіжаючого супу на кефірі, який стане вашим улюбленим рятівником у спеку. Також, пропонуємо рецепт класичного зеленого борщу.
Цей суп не лише чудово освіжає, але й багатий на вітаміни та мінерали, завдяки овочам та зелені, які до нього входять. Він готується дуже швидко та просто, адже не потребує варіння, а інгредієнти доступні кожному.
"Окрошка-холодок" – це чудова страва для легкого обіду або вечері, або ж як перекушування протягом дня. Він стане чудовим доповненням до будь-якого літнього пікніка або вечірки.
Інгредієнти:
- 1 літр кефіру
- 300 г свіжих огірків
- 200 г вареної ковбаси (або шинки)
- 100 г зеленої цибулі
- 50 г кропу
- 3-4 варених яйця
- Сіль та перець за смаком
- Лід за бажанням
Приготування:
- Наріжемо інгредієнти: огірки, ковбасу, зелену цибулю та кріп дрібно наріжте. Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками.
- Змішаємо інгредієнти: у великій мисці змішайте кефір, нарізані огірки, ковбасу, зелену цибулю, кріп та яйця.
- Додамо спеції: посоліть та поперчіть суп за смаком.
- Додамо лід (за бажанням): якщо ви хочете, щоб суп був ще більш холодним, додайте до нього кубики льоду.
- Подаємо: "Окрошку-холодок" можна подавати негайно, або поставити в холодильник на 30 хвилин, щоб вона настоялася.
Рекомендуємо також приготувати борщ із п'яною вишнею. Також, ми писали, як не можна готувати окрошку.