Ароматний смак Карпат: рецепт супу з білих грибів

Читати російською
Автор

Якщо ви хочете приготувати щось дуже смачне та ароматне - пропонуємо рецепт супу з білих грибів.

Осінь щедро дарує нам свої щедрі дари, а серед них – ароматні та ситні білі гриби. Їх можна використовувати для приготування різноманітних страв, але одним з найулюбленіших є безсумнівно суп з білих грибів. Також, пропонуємо рецепт курячої юшки з локшиною.

Цей суп не лише смачний, але й дуже корисний, адже білі гриби багаті на вітаміни, мінерали та білок.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом приготування цього ароматного та ситного супу, який стане окрасою вашого обіду або вечері. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 500 г білих грибів
  • 2 цибулини
  • 2 моркви
  • 3-4 картоплини
  • 1 лавровий лист
  • 3-4 горошини чорного перцю
  • Сіль та перець за смаком
  • 2 л води
  • Зелень (петрушка, кріп)
  • Сметана (за бажанням)

Покрокова інструкція:

  1. Підготуємо гриби. Ретельно переберіть білі гриби, очистіть їх від бруду та черв'яків. Великі гриби наріжте кубиками, а дрібні можна залишити цілими.
  2. Обсмажимо овочі. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на вершковому або рослинному маслі до золотистого кольору. Додайте до цибулі терту моркву і обсмажте ще 5-7 хвилин.
  3. Додамо гриби. До обсмажених овочів додайте гриби і обсмажте їх протягом 10-15 хвилин, помішуючи.
  4. Відваримо суп. Залийте гриби з овочами водою, додайте лавровий лист, чорний перець, сіль та перець за смаком. Доведіть до кипіння і варіть протягом 20-25 хвилин.
  5. Додамо картоплю. Картоплю наріжте кубиками і додайте до супу. Варіть ще 10-15 хвилин, до готовності картоплі.
  6. Додамо зелень. За кілька хвилин до готовності супу додайте подрібнену зелень петрушки та кропу.
  7. Подаємо суп. Готовий суп з білих грибів подавайте гарячим, зі сметаною (за бажанням).

Також ми ділились рецептом дуже смачної та ароматної шурпи. Радимо звернути увагу на рецепт дуже смачного салату з м’ясом.