Цей сирник стане чудовим завершенням обіду чи вечері.
Ніжний, ароматний, з рум'яною скоринкою та соковитою вишневою начинкою – сирник з вишнями завжди буде окрасою святкового столу й улюбленим ласощами для всієї родини.
Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування цього чудового десерту, який так легко й приємно готувати вдома. Також, пропонуємо рецепт панакоти.
Інгредієнти:
- Для тіста:
- 200 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 100 г цукру
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- Для сирної маси:
- 500 г сиру (9% жирності)
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- цедра 1 лимона
- 1 ст. л. манної крупи
- Для вишневої начинки:
- 300 г вишень (свіжих або заморожених)
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. крохмалю
- 1 ст. л. лимонного соку
Покроковий рецепт:
- Готуємо тісто: у мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль. Додайте холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і перетріть все руками в крихту. Додайте цукор, яйце та замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Готуємо сирну масу: сир протріть через сито або подрібніть блендером. Додайте цукор, яйця, ванільний цукор, цедру лимона та манну крупу. Перемішайте все до однорідної маси.
- Готуємо вишневу начинку: вишні (якщо заморожені, то розморозьте їх і злийте сік) змішайте з цукром, крохмалем та лимонним соком.
- Збираємо сирник: візьміть 2/3 тіста, розкачайте його в пласт товщиною 5 мм і викладіть у форму для випічки, формуючи бортики. Викладіть на тісто сирну масу, а зверху – вишневу начинку. З решти тіста зробіть решітку або просто посипте сирник крихтою.
- Випічка: випікайте сирник у розігрітій до 180°C духовці протягом 40-50 хвилин до золотистого кольору.
- Охолодження: дайте сирнику повністю охолонути у формі, а потім акуратно вийміть його.
А якщо ви любите авокадо, рекомендуємо приготувати тост з авокадо та яйцем всього за 10 хвилин за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт салату "Спокуса".