Веганські млинці на вівсяному молоці: смачно, корисно та ніжно

Читати російською
Автор

Ці млинці стануть чудовим варіантом сніданку.

Млинці — це не просто страва, а справжня класика української кухні. Вони завжди актуальні, будь то сніданок, обід, вечеря або просто перекус. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом ароматних млинців на вівсяному молоці, які стануть чудовою альтернативою традиційним млинцям на коров'ячому молоці.

Переваги млинців на вівсяному молоці:

  • Корисні: Вівсяне молоко багате на клітковину, вітаміни та мінерали, що робить млинці більш корисними.
  • Підходять для людей з непереносимістю лактози: Вівсяне молоко не містить лактози, тому млинці на ньому можна їсти людям з непереносимістю лактози.
  • Веганські: Вівсяне молоко — це рослинний продукт, тому млинці на ньому можна їсти веганам.
  • Ніжні та ароматні: Млинці на вівсяному молоці виходять дуже ніжними, ароматними та злегка солодкими.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 500 мл вівсяного молока
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 столова ложка цукру
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки ванілі (за бажанням)

Покрокова інструкція:

  1. Змішайте сухі інгредієнти. У мисці змішайте борошно, цукор і сіль.
  2. Додайте мокрі інгредієнти. Додайте вівсяне молоко, яйця, рослинну олію та ваніль (за бажанням). Перемішайте до однорідної маси.
  3. Дайте тісту настоятися. Дайте тісту настоятися протягом 15-20 хвилин.
  4. Спечіть млинці. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть сковороду рослинною олією. Вилийте на сковороду невелику кількість тіста і розподіліть його по всій поверхні, роблячи кругові рухи сковородою. Випікайте млинець протягом 1-2 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.
  5. Подавайте млинці. Млинці на вівсяному молоці готові! Подавайте їх з вашими улюбленими начинками: варенням, медом, сметаною, фруктами, ягодами, сиром або шоколадом.

На сніданок можна приготувати банановий кекс з медом і горіхами. Також, ми ділились рецептом кабачкових оладок з сиром нашвидкуруч.