Повітряна ніжність у вас на тарілці: рецепт полуничного тірамісу

Читати російською
Автор

Пропонуємо вам приготувати оновлений італійський десерт — полуничний тірамісу.

Тірамісу – це класичний італійський десерт, який чарує своїм ніжним смаком та вишуканістю. Сьогодні ми пропонуємо вам трохи оновити цей рецепт, додавши до нього свіжість та аромат літа – полуницю.

Полуничне тірамісу стане справжньою окрасою вашого столу та порадує вас та ваших близьких. Також, пропонуємо рецепт ніжного італійського десерту сабайон.

Інгредієнти:

  • Для бісквіта:
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • Для крему:
  • 250 г вершкового сиру (маскарпоне)
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 250 мл вершків (33%)
  • Для просочення:
  • 200 мл міцної кави
  • 2 ст. л. лікеру Амаретто (за бажанням)
  • 500 г полуниці
  • Для декору:
  • Какао-порошок
  • Свіжа полуниця

Приготування:

1. Бісквіт:

  • Відокремте білки від жовтків.
  • Збийте білки з цукром до стійких піків.
  • Додайте жовтки, борошно, розпушувач та сіль, акуратно перемішати.
  • Викладіть тісто у форму для запікання, застелену пергаментом.
  • Випікайте у розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
  • Дайте бісквіту охолонути.

2. Крем:

  • Відокремте білки від жовтків.
  • Збийте жовтки з цукром до білої маси.
  • Додайте вершковий сир та ванільний екстракт, перемішайте до однорідності.
  • Збийте білки до стійких піків.
  • Окремо збийте вершки до стійких піків.
  • Додайте збиті білки та вершки до сирної маси, акуратно перемішати.

3. Збірка тірамісу:

  • Наріжте бісквіт на порційні шматки.
  • Просочіть кожен шматок бісквіта кавою з лікером.
  • Викладіть бісквіт на дно форми.
  • Поверх бісквіта викладіть шар крему.
  • Помийте та наріжте полуницю.
  • Додайте полуницю до крему.
  • Повторіть шари бісквіта, крему та полуниці.
  • Завершіть тірамісу шаром крему.

4. Декор:

  • Присипте тірамісу какао-порошком.
  • Прикрасьте свіжою полуницею.
  • Поставте тірамісу в холодильник на 3-4 години для просочення.

Також ми ділились рецептом чудових рогаликів.Раніше, ми пропонували рецепт бананових оладок.